Diari de campanya (2). Un plujós dissabte de maig

Segon dia de la campanya electoral. Aquesta ha estat l’actualitat electoral del dia.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

El PSC reformarà la Via Massagué

El PSC promet actuar a la Via Massagué, una demanada comercial de fa anys, per revertir la seva decadència. En realitat, serà una reforma per fer guanyar espais a les voreres que porta aparellada la supressió d’un carril per als vehicles de motor. Segurament, tot i que no hi ha compromís concret, serà un carril d’entrada al Centre, ja que per aquí passen les principals línies de bus de la ciutat.

https://twitter.com/socmartafarres/status/1657385399268900867?s=20

D’altra banda, el PSC aspira a culminar en el proper mandat la unificació de l’aparcament soterrament de la plaça del doctor Robert i el nou del Passeig de la plaça Major. Farrés també aposta per seguir la construcció de camins escolars, com el que s’ha fet al Pau Casals, ara a La Trama (Centre) i Amadeu Vives (Eixample). Pel que fa a la mobilitat, el PSC no preveu fer grans canvis a la Rambla, a diferència per exemple del principal partit de l’oposició, ERC.

La Crida recuperarà la gestió de tributs

La Crida per Sabadell es compromet a recuperar la gestió i recaptació dels impostos municipals, que l’Ajuntament va derivar a la Diputació a meitats de mandat. “És una pèrdua de control i un distanciament de la ciutadania”, considera la regidora Anna Lara. D’altra banda, els anticapitalistes aposten per crear una Agència de Desenvolupament Econòmic i també fer passos a favor de la banca pública.

Cs, a donar més joc als cines Imperial

Ciutadans vol que els cinemes Imperial tinguin més joc en la programació cultural de Sabadell “sense perjudicar el concessionari”, apunta el número 6 de la llista, el periodista Josep Ache. “El que farem serà enriquir la programació amb més oferta”, assegura Ache.

https://twitter.com/cssabadell/status/1657402501962842118?s=20

El partit liberal recorda que es tracta d’un equipament municipal, en règim de concessió, però on l’Ajuntament pot incidir molt més, per exemple, donant suport al Cineclub però també arrossegant programació de la Filmoteca de Catalunya o la Filmoteca Espanyola. També aposten per recuperar la programació infantil i un cicle de cineastes sabadellencs.

Junts fa bandera de la reforma de la plaça del Treball

Junts ha fet campanya aquest dissabte a la plaça del Treball, al barri de Gràcia, la remodelació de la qual van exigir per donar suport als pressupostos municipals de l’any 2022. Els treballs encara no han començat però els juntaires tenen clar que si la plaça del Treball s’ha reformat per fi és gràcies a ells.

Militants i simpatitzants de Junts, a la plaça del Treball. Autor: cedida

D’altra banda, Junts també ha fet una paradeta a la plaça del Pi-pí, amb la presència de l’activista independentista Rai López i on ha cridat molt l’atenció un militant de la formació, vestit totalment amb el color corporatiu: americana, pantaló, corbata i armilla.

Els candidats de Sabadell En Comú Podem signen un codi ètic

Acte més aviat de caire intern, però simbòlic, de Sabadell En Comú Podem. Els seus candidats han sigant el codi ètic. Marquen el sou màxim que poden cobrar en 3,5 vegades el salari mínim. Renunciaran a les dietes i indemnitzacions derivades de representar a l’Ajuntament en altres organismes. Un cop a l’any rendiran comptes davant la ciutadania en una audiència pública. “Posarem l’honestedat i la transparència al centre de l’actuació”, assegura el candidat Mena, qui considera que el “PSC no acaba de fer net del bustisme”.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.

Comments are closed.