Diari de campanya (3). Romeria i futbol a la vigília de l’Aplec

Agenda plena aquest diumenge de campanya, que tampoc no ha escapat de la pluja. Sembla que els mítings han d’haver passat a la història. En tres dies de campanya no se n’ha produït encara ni un. Dimarts n’hi haurà dos: Oriol Junqueras amb ERC a La Creu Alta i Salvador Illa a can PSC al nord. Els republicans, que han sostingut una llarguíssima precampanya, ara porten tres dies sense donar senyals públiques de vida i aposten per la campanya de pluja fina.

Aquesta és l’actualitat que ha donat de si el primer diumenge de campanya electoral.

[Nota de la redacció: aquesta informació és viva i es va actualitzant al llarg del dia a mesura que les formacions polítiques van presentant les seves propostes]

El PSC, a “dignificar” aparcaments

De moment, el PSC goleja en quant a convocatòries de premsa i presentació de propostes. A una per dia, i fonts del partit indiquen que serà el ritme habitual. Després de la regidoria de Control de Plagues i el compromís de reformar la Via Massagué, aquest diumenge els socialistes han promès “dignificar els aparcaments”. Cal recordar que sovint el PSC és acusat de partit ‘cotxista‘. Ells asseguren que “no pot ser que per viure en zones construïdes fa anys comporti que aparcar sigui tot una aventura”, diu Farrés. I és que estacionar preocupa. Es comprometen a dignificar alguns espais que s’estan utilitzant com aparcament, especialment en zones antigues sense pàrquings soterrats. Tot en la línia del que s’ha fet aquest mandat en el solar de l’Eix Macià. On s’actuarà? Segons el PSC, aquestes zones són susceptibles: l’entorn de l’escola Concòrdia i el CN Sabadell a Can Llong, el pàrquing al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra-, al carrer d’Esteve Paluzie o a la part alta de la ronda d’Ebre. Què faran? Arreglar els accessos, millorar la pavimentació i en alguns casos augmentar la vegetació per tenir espais d’ombra.

Romeria Ballesteros 2023. Foto. Alba Garcia
Regidors amb els Ballesteros. També hi apareix el regidor de Cs Ramón García i el cap de llista liberal, Joan García. El barret cordovès i l’armilla vermella és del regidor d’Educació, Manuel Robles. Autora: Alba García.

Al matí, una bona representació de candidats i regidors socialistes (Marta Farrés, Laura Reyes, Montse González, Mar Molina, Carles de la Rosa o Manuel Robles) han matinat per assistir a la romeria dels Ballesteros. La regidora d’Esports s’ha arrencat a ballar.

Cs, al mercat de l’Hermètica

Diumenge és dia de futbol… però també de mercat a la Zona Hermètica, el més gran de la ciutat. Fins allà s’ha desplaçat l’equip de Ciutadans, qui considera que cal millorar la seguretat dels paradistes i dels clients d’aquest mercat, com també la formació per als comerciants.

Cal recordar que Sabadell és una ciutat de gran tradició de mercat ambulant. Dilluns se’n fa un al Mercat Central, dimarts a La Creu Alta, dimecres un de petitet a Torre-romeu, dijous a Campoamor, dissabte als Merinals i diumenge a la Zona Hermètica.

Aldalde Mena, arlequinat

L’alcaldable d’En Comú Podem, Joan Mena, i altres membres de la seva candidatura han assistit a la Nova Creu Alta i celebrat la permanència del Centre d’Esports. Mena és soci i aficionat arlequinat i no s’ha perdut, des del gol nord, la victòria contra La Nucía. Abans, Mena i el diputat David Cid han comparegut a Can Puiggener. En Comú Podem demana incorporar el barri a la Llei de Barris Verds. Si es reben fons, Mena es compromet a completar-los amb tres milions de l’Ajuntament per rehabilitar edificis.

En clau política, i irònica, Mena ha hagut de veure aquest diumenge una errada ortogràfica gens menyspreable en la cartelleria electoral. L’ha tret a colació el perfil irònic @memespolitics_sabadell mostrant una foto d’un cartell amb el lema ‘Joan Mena, una altra mena d’aldalde‘. Sí, d’aldalde. No d’alcalde.

No és un fake. Fonts del partit han reconegut a aquest digital l’error, que defineixen com “aliè” a la candidatura. En tot cas, asseguren que se’l prenen amb humor. Tot i així, els cartells seran retirats tan aviat com sigui possible i reemplaçats per uns de correctes.

Morell, també a la NCA

La tinenta d’alcaldessa i alcaldable de Sentim Sabadell, Marta Morell, també ha assistit al partit del Centre d’Esports. En aquest cas ho ha fet a la tribuna d’autoritats. I com bona part de l’afició ha acabat a la gespa del temple celebrant la permanència.

Santos (PP): “Farrés ens copia”

Sense rastre d’activitat política a les xarxes socials, però fent la romeria dels Ballesteros amb la confraria de la Verge de Gràcia, l’alcaldable del Partit Popular sí ha deixat anar una coça contra l’alcaldessa, Marta Farrés, a qui ha acusat de copiar les propostes populars sobre l’aparcament. “Fa mesos que ho vam proposar”, ha indicat Santos.

https://twitter.com/Cucasn/status/1657756942876459011?s=20

Santos també ha carregat els pactes parlamentaris de Pedro Sánchez per la visita del basc Patxi López a Catalunya. És a dir, Santos, qui vol agrupar el vot de Vox i Ciutadans al Partit Popular, ha tret Bildu a passejar per erosionar els socialistes i els seus pactes amb els abertzales.

FES-TE SUBSCRIPTOR!

Si t’agrada iSabadell, ajuda’ns a créixer i fes-te SUBSCRIPTOR. A més, tindràs avantatges exclusius.

Consulta AQUÍ els avantatges i FES-TE SUBSCRIPTOR ARA, AQUÍ.

Comments are closed.