Ràdio Sabadell

El govern Fernàndez defensa la seva gestió a ‘Ràdio Sabadell’

  • El quatripartit tanca files amb el regidor Soler i acusa l’oposició de desestabilitzar la ràdio.

  • L’executiu establirà un espai de diàleg amb la plantilla per solucionar la situació laboral.

Cinc dies després d’esclatar la crisi a Ràdio Sabadell, amb un manifest de bona part de la plantilla denunciant la seva precarietat laboral i la politització del mitjà, l’executiu presidit per Juli Fernàndez ha sortit al pas per primer cop per defensar la gestió de l’equip directiu de l’emissora i del regidor del ram, Miquel Soler. L’executiu es mostra disposat a dialogar amb la plantilla, tot i que defensa una per una les seves actuacions.

El govern de Sabadell manté que l’equip directiu de Ràdio Sabadell té tota la seva confiança, amb l’objectiu de disposar d’uns “mitjans públics de qualitat”. Així mateix, reconeix que calen unes condicions de treball adequades malgrat que “el canvi de model d’empresa comunicativa iniciat pot implicar canvis organitzatius, de perfils professionals i de distribució horària de la feina”. En aquest sentit, el govern anuncia que s’establirà un espai de diàleg amb la plantilla per “trobar conjuntament una solució a aquesta situació”.

Foto portada: el regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Miquel Soler. Autor: David B.
El regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Miquel Soler. Autor: David B.

El comunicat de la plataforma Ràdio Sabadell diu prou, formada per bona part dels treballadors de l’empresa municipal, denunciava les condicions laborals, les males formes de l’equip directiu i també les injerències del regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler (Guanyem), amb reunions “constants” amb la direcció, segons la plataforma. El regidor fins i tot escull la música que s’emet a l’emissora (més info: ‘Treballadors de Ràdio Sabadell denuncien precarietat laboral i una ràdio polititzada‘).

L’executiu presidit pel republicà Juli Fernàndez, després d’una reunió aquest matí per tractar la crisi a Ràdio Sabadell, defensa totes les decisions preses pel que fa a la ràdio, tot esmentant que la direcció (Montserrat Pérez Creus) es va escollir tal com marca la llei, que la selecció de la cap d’Operacions, Carme Matamala, “ha estat amb un procés de selecció obert” i que s’ha reorientat el pla d’empresa per eliminar el número d’autònoms en plantilla apostant pels contractes laborals.

Partidisme

El govern manté que és transparent en relació a la ràdio i sosté que les peticions públiques de dimissió de Miquel Soler que va fer el PSC són irresponsables, “més orientades a desestabilitzar la ràdio que no pas a contribuir en l’avançament cap a una ràdio pública i de qualitat” (més info: ‘El PSC demana la dimissió de Miquel Soler‘). Així mateix, mantenen que les reivindicacions “legítimes” de la plantilla s’estan usant de forma partidista.

Foto portada: façana de l’emissora municipal, al carrer Doctor Puig, al Centre. Autor: David B. 

Comments are closed.