Toni Font i Carles Rossinyol, avui. Autor: A. Pujadas.

El Partit Demòcrata Català reclama una web amb dades sobre la qualitat ambiental

El Partit Demòcrata Català (PDC) a Sabadell demana crear una pàgina web que permeti conèixer l’estat actual de la contaminació i la qualitat de l’aire a la ciutat. Actualment només hi ha una estació de control.

El portaveu de la formació, Carles Rossinyol, considera que “es tracta d’un tema sensible per les persones i que cal aprofitar les dades, que ja hi són, per fer-les públiques i més accessibles”. A més a més proposen que s’instal·lin més sensors en altres punts de la ciutat per obtenir unes dades més representatives.

Tanmateix, exigeixen al govern local que en un màxim de tres mesos presenti al ple les mesures concretes que ja s’estiguin aplicant o que s’hagin previst per lluitar contra la contaminació atmosfèrica. Rossinyol ha retret a l’ajuntament de Sabadell haver dit el mes de juliol de l’any passat que tiraria endavant polítiques de control mediambiental però que a hores d’ara no s’hagin concretat. Aquesta proposta que els nacionalistes han presentat aquest divendres en roda de premsa la portaran a debat en el proper ple municipal.

L’estudi de la qualitat de l’aire a Sabadell

La nostra ciutat destaca negativament en la quantitat de partícules de diòxid de nitrogen a l’aire. Aquest contaminant l’emeten principalment els vehicles i es concentra en zones d’alta densitat de trànsit. A Sabadell hi ha una estació de control de l’aire, situada a la Gran Via en la cantonada amb la carretera de Prats, que depèn de la Generalitat de Catalunya i els seus resultats es poden consultar clicant a la web de les dades de qualitat de l’aire de la Generalitat buscant Sabadell.

Foto portada: Toni Font, esquerra i Carles Rossinyol, dreta, en la roda de premsa d’avui. Autor: A. Pujadas.

One Comment