Foto portada: la nova senyera, a l'esquerra, al Racó del campanar. Autor: David B.

El Partit Demòcrata Català vol l’estelada al Racó del Campanar

Si al darrer ple Ciutadans i PP, amb la complicitat del PSC, es van aliar per buscar incoherències al govern municipal davant el procés sobiranista, ara la situació es repeteix des de l’altre cantó. El Partit Demòcrata Català demana a l’alcalde, Juli Fernàndez, que instal·li l’estalada al Racó del Campanar. Fa poc més d’un any s’hi va instal·lar una senyera, precisament a proposta de Convergència i Unió.

Ara el Partit Demòcrata Català vol un pas més. El portaveu de CiU a l’Ajuntament, Carles Rossinyol, assegura que Juli Fernàndez té potestat per decidir si col·loca una estelada, ja que tot plegat depèn d’un decret d’alcaldia. “Els símbols ara són més importants que mai”, diu Rossinyol, en la “recta final” del procés cap a la independència. De fet, municipis governats per forces sobiranistes, com Sant Cugat o Matadepera, amb alcaldes convergents, o Sant Quirze, amb alcaldes republicans, tenen estelades en espais simbòlics dels seus municipis. Rossinyol manté que si Fernàndez no fa el pas, portaran una moció al ple sobre el tema.

Des de la seva configuració, d’aquí a poc farà un any, el quatripartit d’esquerres rep atacs per les dues bandes en l’eix nacional. Si Ciutadans i el PP, sovint de la mà del PSC, acusen habitualment Unitat pel Canvi i Guanyem de plegar-se als posicionaments independentistes, els representants del PDC a l’Ajuntament ataquen sobretot Fernàndez i Esquerra, i també la Crida, per ser tebis des de la plaça Sant Roc en quant al seu compromís sobiranista.

La senyera del Racó del Campanar

Des de l’Onze de setembre del 2015 la senyera oneja al Racó del Campanar com a conseqüència d’una proposta del grup municipal de Convergència i Unió durant l’anterior mandat. Els nacionalistes van pactar amb el PSC de Juan Carlos Sánchez instal·lar la senyera en aquest cèntric espai dins un paquet d’acords més amplis. Finalment, però, qui va desencallar la instal·lació va ser el govern Fernàndez.

PSC, Ciutadans i PP, en contra

La resta de partits de l’oposició ha carregat contra la proposta del PDC. El portaveu socialista, Josep Ayuso, ha sostingut que “la bandera que ens representa a tots és la senyera i l’estelada només representa a una part de la societat catalana”. Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha recordat que no hi ha majoria independentista i que el ple va rebutjar l’adhesió de l’Ajuntament a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència). “L’estelada no ens representa a tots”, ha dit. El portaveu popular, Esteban Gesa, ha tirat d’ironia: “és un tema molt important per Sabadell”.

Foto portada: la senyera del Racó del Campanar. Autor: David B. 

One Comment