El portavoz del PP, Esteban Gesa, y la concejal Cuca Santos

El PP aprova amb el vot dels socialistes una moció per dificultar la consulta del 9N

El ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció a instàncies del PP que demana al consistori complir el principi de legalitat. La finalitat dels conservadors proposant el text és que el consistori no cedeixi el padró municipal a la Generalitat per fer la consulta per l’autodeterminació de Cataluya.

Malgrat que el govern local s’ha compromès de forma repetida a favor de cedir les dades si la consulta és de forma legal, ara el PSC ha votat conjuntament amb el PP, i la moció ha sortit endavant. El vot dels socialistes ha aixecat crítiques de la resta de grups, que consideren que el PSC ha fet el joc al PP.

Els populars amparen la petició en el fet que els ajuntaments estan obligats a cedir les dades del padró a una altra administració sense autorització del ciutadà “sense consentiment previ a l’afectat solament quan els hi siguin necessaris per l’exercici les seves respectives competències”. El PP considera que la Generalitat vol fer una “consulta il·legal” per decidir “el futur d’Espanya” i consideren que cedir les dades del padró seria motiu d’una vulneració de l’estat de dret.

Mocions a favor de la consulta

Fa només un mes que el ple va aprovar una moció a favor de la consulta del 9 de novembre, llavors amb el vot també a favor dels socialistes (més info: ‘El ple de Sabadell, a favor de la consulta‘). El mes de novembre de 2012 el ple es va posicionar a favor del dret a decidir de Catalunya amb els vots de PSC, CiU, Entesa, ICV i EUiA (més info: ‘El ple de Sabadell, a favor del dret a decidir de Catalunya‘).Ara el PSC ha unit al PP els seus vots.

Foto portada: el portaveu del PP, Esteban Gesa, i la regidora Cuca Santos, en una imatge d’arxiu.

3 Comments