Foto portada: un pis sense electricitat. Autora: Alba Garcia.

El PP veu discriminatòries les noves tarifes elèctriques

El Partit Popular de Sabadell titlla les noves tarifes de la llum de discriminatòries perquè consideren que empitjoraran la situació econòmica de les famílies i dels treballadors autònoms que només poden utilitzar els aparells elèctrics en l’horari que resulta més car: de 10 a 14 hores i de 18 a 22 hores.

Aquest mes de juny de 2021 entraran en vigor les noves factures de la llum en què el preu final a pagar variarà en funció de les franges horàries en que s’utilitzin els aparells elèctrics. Des del PP de Sabadell, la coordinadora de sostenibilitat i medi ambient, María Luz Melero, considera que aquesta nova fórmula per calcular els preus està basada “en la discriminació horària”.

“Volem remarcar la nostra indignació per les noves tarifes elèctriques, discriminatòries al beneficiar les llars amb potencia d’entre 10 i 15 kilowatts, es a dir, als ciutadans amb una major potencia controlada que solen residir a cases de grans dimensions i aïllades, que podran utilitzar lliurement els aparells a la nit, quan el preu és més econòmic, sense conseqüències pels seus veïns per contaminació acústica”, exposa Melero.

Des del PP veuen desfavorable que la franja més cara sigui en les hores centrals del dia, ja que aquestes coincideixen amb els moments de major activitat domestica i laboral, pel que creuen que els més perjudicats seran les famílies i els treballadors autònoms, ja que, al consumir més, al final s’encarirà la seva factura. En aquesta línia també condemnen que la tarifa de la llum coincideixi amb l’augment de la quota d’autònoms, anunciada pel govern central, perquè, sostenen, encara afectarà més a aquest col·lectiu.

Alhora, els populars també critiquen que es mantingui l’IVA del 21% en la factura de la llum, donat que creuen que es tracta d’un be que hauria de ser valorat com de primera necessitat i, segons Melero, com “un dret fonamental”.

Foto portada: un pis sense electricitat. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.