El PP demana mesures contundents contra els okupes

Des del Partit Popular de Sabadell consideren que els partits d’esquerres de la ciutat estan acceptant les ocupacions il·legals per eludir la seva responsabilitat de construir habitatge públic. És per això que demanen mesures fermes contra l’ocupació i un pla urgent per construir llar pública per atendre la demanda actual.

El coordinador d’habitatge i mobilitat del Partit Popular de Sabadell, Enrique Vallejos, sosté que la ciutat està patint un augment d’ocupacions il·legals i que, en conseqüència, també s’incrementa la conflictivitat als barris afectats. Segons Vallejos, l’ocupació és sinònim de “profunda insolidaritat i falta de respecte cap a les famílies que fan sacrificis per arribar a finals de mes complint amb les seves obligacions”.

“Des de la ideologia progressista que governa la ciutat ens enganyen rebaixant la gravetat del problema dient-nos que són habitatges de bancs, com si amb aquest argument desaparegués el dret constitucional a la propietat privada, les màfies okupes, els narcopisos i els conflictes veïnals”, exposa Vallejos.

És per això que el PP insta al govern local a què adquireixi o construeixi un parc de llars socials amb lloguers accessibles, donat que, segons consideren, actualment els preus dels lloguers socials estan a preus de mercat.

Alhora, també demanen que el govern de Farrés negocií amb els grans tenidors l’adquisició de llars buides o ocupades perquè es posin a la bossa de lloguer social, que s’incentivi als petits propietaris, amb rebaixes fiscals, perquè posin els seus pisos a la mateixa bossa i, en darrer lloc, que es revisin els preus de l’empresa mixta Sabadell Lloguer Social perquè les persones vulnerables els hi puguin fer front.

Pel que respecta a l’ocupació il·legal, segons Vallejos, demanen que “s’acabi amb les polítiques de passivitat i que el consistori presti assessorament legal als propietaris que sofreixen aquesta plaga”, amb l’objectiu de què els amos de les propietats les recuperin de manera ràpida.

Foto portada: bloc de pisos a Can Deu. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.