El PP promet guerra sense quarter al soroll

Sabadell és una ciutat sorollosa, diu el Partit Popular, que es compromet a emprendre un paquet de mesures contra el soroll si forma part del proper govern municipal. El portaveu Esteban Gesa assegura que ara per ara s’està fent molt poc. Els populars es comprometen a aprovar un canvi en l’ordenança contra la contaminació acústica, o soroll, per facilitar als agents de la policia sancionar en el mateix moment que es produeixi una infracció, cosa ara per ara impossible, segons han denunciat des de fa temps. 

Vuit de cada 10 intervencions de la Policia Municipal en horari nocturn tenen la mateixa causa: sorolls, que minven la convivència social. L’actual ordenança ja contempla sancions d’entre 600 i 300.000 euros, però segons Gesa, el protocol seguit és un “obstacle” al compliment de l’ordenança.

Si hi ha una festa en algun domicili que molesti la resta del veïnat, la policia només pot actuar com a mediadora, en el benentès que se’ls obri la porta del domicili. Només es sanciona si, després d’una denúncia, es comprova la infracció per part dels tècnics municipals, en la majoria dels casos l’endemà o més  tard. Si es fa la comprovació, la festa, el soroll, i la infracció, s’han esfumat.

“El mateix succeeix amb problemes de soroll al carrer a causa del fenomen de l’ampollot o festes no autoritzades”, es queixa Gesa.

El portaveu popular recorda que els informes de la Sindicatura Municipal de Greuges, recullen el problema de la contaminació acústica com un dels principals de la ciutat. En aquest sentit, es compromet a impulsar un canvi en l’ordenança per sancionar els comportaments incívics in situ, sense necessitat d’inspecció posterior, donant capacitat inspectora als agents policials, que tindran mesuradors de soroll, i reforçant la capacitat sancionadora dels agents. A més, vol que s’augmentin els imports de les multes si es tracta de persones reincidents o es neguin a aturar els sorolls.

 

Foto portada: el portaveu municipal del PP i alcaldable popular, Esteban Gesa. Autor: David B. 

Comments are closed.