Anna Carrasco i Josep Ayuso

El PSC demana “consens” per respondre a la suspensió de la llei d’emergència social

Els socialistes demanen una resposta “contundent i unitària” del món municipal al recurs del Tribunal Constitucional a la Llei 24/2015 de pobresa energètica i habitacional. No han assistit a la concentració d’alcaldes davant la seu del govern espanyol perquè creuen que “no és una concentració unitària”.

El portaveu del grup municipal del PSC, Josep Ayuso, ha fet una crida als alcaldes catalans a donar una resposta “contundent, unitària i de consens” al recurs del Tribunal Constitucional a la Llei 24/2015 de pobresa energètica i habitacional, que ha comportat la suspensió dels articles referits a la cessió obligatòria de pisos buits per part dels qui més en tenen i a les mesures de segona oportunitat per a les persones endeutades.

Ayuso considera que cal “evitar el partidisme” i que des de l’àmbit municipal s’arribi a un acord per a la creació del fons d’emergència social, que garanteixi “els eixos bàsics de la dignitat humana”: alimentació, habitatge i reinserció laboral; una proposta que els socialistes ja van incorporar en el seu programa electoral de les passades eleccions municipals. Al parer socialista aquest acord s’hauria de traslladar posteriorment al Parlament de Catalunya i que, finalment, esdevingués un pacte d’estat a nivell espanyol.

Concentració a Barcelona

Les propostes del portaveu municipal socialista van arribar ahir divendres, minuts abans que es realitzés l’anunciada concentració d’alcaldes davant la delegació del govern central a Barcelona per mostrar el seu rebuig al recurs del Constitucional. (més info: Mig govern municipal a la protesta contra la suspensió de la llei d’emergència social). Josep Ayuso, que no va assistir a la concentració, va manifestar que “no és unitària i que hi van haver divergències en el manifest i el posicionament a l’hora d’anar-hi” entre els partits. Per aquest motiu insisteix que cal trobar les vies per a acordar una resposta conjunta de totes les forces polítiques de Sabadell i d’arreu, “per evitar les conseqüències negatives d’aquest recurs cap als nostres veïns i veïnes”.

Foto portada: els regidors Ana Carrasco i Josep Ayuso, al despatx del grup municipal a l’Ajuntament. Autor: Aleix Pujadas.

2 Comments