El PSC lamenta que més de 1.500 sabadellencs s’han quedat sense plaça de FP

El Partit dels Socialistes denuncia que més de 1.500 sabadellencs, s’han quedat sense plaça en un cicle formatiu aquest curs. Els socialistes carreguen contra el departament d’Educació (gestionat per Esquerra Republicana) a qui acusen de “falta de planificació i previsió”. “On és Esquerra a Sabadell defensant aquests joves?”, es pregunten.

En la roda de premsa de presentació del curs, la directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental va reconèixer el problema, va assegurar que s’havia produït un increment de demanda sense precedents sobretot entre joves d’entre 20 i 25 anys i, malgrat que no s’ha solventat, va assegurar que s’havien posat mesures pal·liatives, incrementant grups, potenciant l’Institut Obert de Catalunya (és a dir, l’ensenyament telemàtic) i amb altres mesures.

Per al PSC no n’hi ha prou. Ni molt menys. Acusen Esquerra de mala planificació i falta de previsió. Asseguren que 1.537 alumnes sabadellencs, molts menors d’edat i acabats de graduar de l’ESO s’han quedat fora de joc. Són uns 20.000 a Catalunya, però creuen que en seran més perquè quatre de cada 10 alumnes que s’estrenen en un grau mitjà d’FP l’acaben deixant abans d’acabar primer.

“No podem deixar de dir que, avui, 1.537 estudiants que volien cursar Formació Professional a Sabadell, no han pogut fer-ho perquè la conselleria d’ERC no ha fet el treball. I em pregunto, on és ERC Sabadell defensant els interessos dels/les joves de la ciutat?”, assegura la secretària d’Educació del PSC, Mercè Porras.

Els socialistes demanen així mateix a la Generalitat que accelerin els tràmits per construir l’institut Narcisa Freixas, a l’Eixample, i una nova escola de dues línies a La Creu Alta.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: pati de l’institut Ribot i Serra, a Campoamor. Autor: J.d.A.

Comments are closed.