Jaume Alonso Cuevillas i Lourdes Ciuró

Cuevillas (JuntsxCat): “Guanyarem. Però es pot instal·lar la idea d’un tripartit”

Junts per Catalunya considera que és un gran problema l’abstenció d’una bona part de la ciutadania en les pròximes eleccions del 14 de febrer. Al llarg de la trobada que han fet aquest dilluns han recalcat que tothom ha d’anar a votar, i que aquesta última setmana cal insistir en la seva importància, per avançar en un país que busca la independència. “Tal com es dibuixa el panorama ens pot venir d’un o dos escons”, destaca el número 5 de les llistes, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas. 

Dos representants de les llistes de JuntsxCatalunya, número 5, l’advocat i diputat a Madrid Jaume Alonso-Cuevillas, i la número 20 la regidora sabadellenca, també lletrada, Lourdes Ciuró; han dut a terme una trobada amb diferents advocats per tractar temes del programa del seu partit polític. Així doncs, la situació “preocupant” que han posat damunt la taula és la no implicació de bona part de la ciutadania a no exercir el dret a vot, ja sigui perquè estan enfadats, per por, o per cansament i desencís polític. Així ho exposa Lourdes Ciuró:

“No hi ha l’escó de l’emprenyat, tot i que seria mot efectiu, perquè podríem veure quantes persones ho estan. A més, seria la manera que els polítics ens poséssim les piles. Resulta que moltes persones que estan enfadades i possiblement tenen raó. Però no ens podem permetre que siguin vots independentistes, perquè l’endemà no es reflectirà al Parlament el què vol la ciutadania. Només tenim una eina, que és la democràcia, un instrument que són les urnes. Aneu a votar, encara que sigui enfadats”.

Per altra banda, Alonso assegura “tenim el convenciment que guanyarem, però dubtes de si ‘Junts’ podrem governar, ja que es pot instaurar la idea del tripartit”. Tanmateix, al llarg de la trobada s’han tractat temes com el de la importància de la llengua catalana, els conflictes amb els poders judicials, diferents qüestions de les facultats de dret en les universitats catalanes o el plantejament de la Covid-19. Pel que fa a aquesta darrera, el candidat i advocat ha destacat que la seva principal proposta és realitzar test d’antígens massius, per apoderar mestres, farmacèutics, forces de seguretat, entre altres.

“Volem preservar la salut, però volem activar l’economia. Malauradament, tenim una economia de la qual penja del BOE; i hem de preservar el teixit productiu”.

Així doncs, el seu principal objectiu, és salvar l’economia i aprofitar tot el que ens aporta la ciència. Per últim, han remarcat la idea que votar a ‘Junts’ significa reforçar l’estratègia de l’exili, així com poder visibilitzar la situació catalana a Europa, “tal com ho estan fent el president Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí. És molt important explicar a fora el què passa aquí”, ha detallat Ciuró, per finalitzar la trobada.

Foto portada: Jaume Alonso-Cuevillas i Lources Ciuró. Autor: Junts per Sabadell via Twitter.

Comments are closed.