Foto portada: Oriol Junqueras, a Sabadell. Autor: David B.

Junqueras (ERC): “cal un front ampli independentista liderat per l’esquerra”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, demana un “front ampli” a partir del proper diumenge a Catalunya entre partits independentistes, liderat pels republicans. “Un front autodeterminista de tots els independentistes per aconseguir la República”, assegura. 

“ERC ha de fer el millor resultat possible per tenir un govern independentista però aquesta vegada liderat per les esquerres”, ha assegurat Junqueras en una visita a Sabadell acompanyat per l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els candidats sabadellencs al Parlament Juli Fernàndez, Clara Palau o Quim Belmonte.

“Catalunya necessita un front ampli independentista liderat per les esquerres. Pere Aragonès necessita sumar a tots aquelles que comparteixen la voluntat de l’autodeterminació i l’amnistia. Estem convençuts que Esquerra liderarà un front ampli per construir la República catalana”.

Quines esquerres? Cal sumar Junts per Catalunya a aquest front? “El país necessita un front autodeterminista de tots els independentistes, un front ampli liderat des de l’esquerra i això qui millor ho pot fer és Esquerra i Pere Aragonès, que ja ho han fet des de ciutats com Lleida i Tarragona”. “Estem per sumar a tots els que volen la República però aquest cop cal més que mai un esperit d’esquerres per sumar a tothom”.

Junqueras ha estat a Sabadell, on ha visitat els ciutadans que es concentren cada dia a la plaça Sant Roc per demanar la restitució de la pancarta amb el missatge ‘Llibertat presos polítics’, que es va col·locar al balcó de l’Ajuntament l’octubre de 2017 i es va treure l’estiu de 2019. Després ha visitat diversos comerços del centre de Sabadell acompanyat per altres candidats republicans, com Najat Driouech (número 4) o Juli Fernàndez (número 17).

Foto portada: Oriol Junqueras, aquest dilluns a Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.