Paperetes de les eleccions del 14-F. Autor: David B.

La Junta Electoral perfila més el 14-F: sí a les meses als patis, no a la borsa de voluntaris

La Junta Electoral Central (JEC) ha fet pública una resolució on autoritza que es puguin cobrir les vacants de les meses electorals del 14-F amb suplents d’altres meses o col·legis propers. En canvi, no autoritza que s’utilitzi una bossa de voluntaris per completar les possibles absències, com volia l’Ajuntament de Sabadell per exemple. En una altra resolució, la JEC també avala que es puguin instal·lar meses electorals a espais a l’aire lliure dins del centre de votació, com per exemple al pati d’una escola, però no al carrer.

Les darreres disposicions de la Junta Electoral van perfilant una mica més el dispositiu electoral en alguns dels casos on hi havia dubtes: què passa si no es pot constituir una mesa? Es pot fer una borsa de voluntaris per si fallen els membres titulars i els suplents? Es pot cridar els suplents de les meses ja constituïdes en altres meses? Aquestes són les principals novetats:

  • La JEC avala la mobilitat dels suplents en una resposta a una petició de la Junta Provincial de Tarragona on aprofita per unificar els criteris i establir el sistema que s’ha de seguir. En cas que algun dels titulars de la mesa electoral no hi assisteixi han de ser substituïts pels suplents o pels vocals. Si no és possible, la Junta Electoral de Zona designarà lliurement a les persones que han de constituir la mesa electoral”, i fins i tot amb “algun dels electors que es trobi present al local”, tot i que “es tindrà en compte l’edat i altres circumstàncies que suposin un risc per a la seva salut”.
  • En canvi, la JEC deixa clar que “cal considerar exclosa la possibilitat de sol·licitar voluntaris per completar les absències que es puguin produir”.
  • Si malgrat tot el procediment no es pogués constituir la mesa electoral abans de les 10 del matí (cosa molt improbable després d’aquestes resolucions), la Junta Electoral de Zona convocarà una nova votació a la mateixa mesa, en les 48 hores posteriors, fixant a la porta del local la nova convocatòria.
  • En una altra resolució, la JEC també avala que es puguin instal·lar meses electorals a espais a l’aire lliure dins del centre de votació, com per exemple al pati d’una escola, però no al carrer.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant AQUÍ.
Foto portada: paperetes de cara al 14-F, aquest migdia, al Mercat de Sant Joan. Autor: David B. 

Comments are closed.