Foto portada: un votant, a les eleccions del 14-F. Autor: David B.

El PSC guanya les eleccions del 14-F a Sabadell

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha guanyat les eleccions del 14 de febrer a Sabadell. Els socialistes han aconseguit 21.616 vots i el 26,98 per cent del total de vots, amb el 100 per cent escrutat. Esquerra Republicana s’ha consolidat com a principal alternativa al PSC, amb 16.101 vots i el 20,1 per cent de suports. En tercer lloc s’ha situat Junts per Catalunya, amb 14.034 vots i el 17,52 per cent del total. 

Socialistes, republicans i juntaires s’han repartit els set districtes de la ciutat. Junts s’ha imposat al districte 1 de la ciutat (Centre, Eixample, Covadonga) i després d’un frec a frec amb els republicans finalment també al 2 (Creu Alta i Can Puiggener). ERC s’ha impostat al districte 5 (Can Feu i Merinals). Finalment el PSC s’ha imposat a la resta de zones de la ciutat, tant al districte 3 (Ca n’Oriac, Can Deu, Torreguitart…), 4 (Can Rull, Can Llong, Concòrdia…), 6 (Campoamor, Esponceda, Creu de Barberà i Les Termes) i 7 (Torre-romeu i Can Roqueta).

La sorpresa de la nit, no per la seva aparició, sinó pel volum de vots ha estat VOX. El partit d’extrema dreta ha tingut un frec a frec amb En Comú Podem per situar-se com a quarta força a la ciutat i finalment així ha estat. El partit d’extrema dreta ha tingut 6.274 vots a Sabadell (7,83 per cent de vots). VOX ha estat la segona força més votada a Ca n’Oriac i la resta de barris del districte nord i la tercera al sud i a l’altra banda del Ripoll. En Comú Podem, amb 6.251 vots i el 7,80 per cent del total han estat cinquens.

Com entre VOX i En Comú Podem, frec a frec també entre Ciutadans i la CUP. Finalment els anticapitalistes han estat la setena força més votada, amb 5.020 vots (6,27 per cent). Ciutadans n’ha obtingut 4.908 (6,13 per cent dels vots) tres anys després de tenir-ne el 28 per cent a la ciutat. Cs és el gran derrotat de la nit a escala catalana ja que s’han enfonsat. El Partit Popular segueix en caiguda lliure, amb el 3,18 per cent i 2.544 votants. El PDeCAT ha aconseguit 1.707 vots, el 2,13 per cent, pràcticament la mateixa distància de vots que li ha tret Esquerra Republicana a Junts per Catalunya a la ciutat. Les altres formacions han obtingut resultats testimonials, per sota de l’1 per cent.

46% de vot independentista; 62% d’esquerres

Amb aquest resultat les formacions independentistes arriben al 46 per cent de vots a la ciutat, una xifra inèdita fins ara sumant els percentatges de vot d’Esquerra, Junts, la CUP i el PDeCAT arriben al 46,02 per cent. En l’eix esquerra-dreta, el percentatge de vots del PSC, ERC, En Comú Podem i la CUP arriba fins al 62,25 per cent.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.

Comments are closed.