Foto portada: Jordi Turull, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Turull (JuntsxCat): “Cal que els polítics es posin a l’alçada de la gent”

Jordi Turull (JuntsxCat) ha visitat Sabadell per donar les gràcies a les persones que es concentren cada dia a la plaça Sant Roc, per reclamar la llibertat de tots els polítics presos. Turull, agraït, ha remarcat que “la gent són el motor de la nostra força, el nostre coratge i la nostra esperança dins de la presó. Pel que fa a l’àmbit polític ell és partidari de “recosir complicitats i aparcar retrets”, a més, ha reivindicat que tothom hauria d’anar a votar el 14 de febrer.

Turull ha emfatitzat la idea de donar les gràcies personalment a totes les persones que s’han concentrat dia rere dia per donar-los suport des de la distància. “El motor de la nostra força és la gent”, destaca.

“Tenim un sentiment de deute, cap a les persones que es concentren cada dia a la plaça Sant Roc de Sabadell i a molts altres racons de Catalunya. Quan estava a la cel·la pensava en quin dia podria sortir a agrair a tota aquesta gent. Estava esperant aquest moment”, manté.

Defineix la trobada com un “retrobament mutu”. Políticament, Turull ha remarcat la importància de recosir complicitats i aparcar retrets. A més, recorda que cal anar a votar el 14 de febrer, de manera unida, dins del bloc independentista. Així doncs, Turull deixa clar que la solució democràtica que tenim a l’abast és la del 14 de febrer. “L’estat espanyol ens volia escapçats i devastats, però no ho han aconseguit; perquè la gent segueix. El gran heroi de tot això és la gent. Hem viscut moltes situacions que no ens ha desequilibrat. Però concentrem-nos en les solucions i no ens recreem en els problemes”. Sense llibertat i justícia no hi ha prosperitat, ha recalcat de forma insistent.

L’abstenció de la CUP durant la investidura 

Turull ha detallat que no té cap retret cap a la CUP, tot i que considera que va ser un error comparèixer davant del jutge una mica derrotat pels “seus”, un partit independentista. Tot i això, assegura que té clar qui és l’adversari, “tinc clar que això ho haurem de fer junts a base de complicitats”.

“Jo no tinc retrets personals, aquests són els primers que has de deixar a la tauleta de nit. Només faltaria que ens moguéssim per retrets personals. Cal buscar la màxima unitat, des del PDeCATERC, la CUP i JuntsxCat“.

Turull ha fet una comparativa en la gent que es reuneix a la plaça perquè “ningú pregunta al del costat a qui vota, ha dit. La gent ve i la gent hi és. Cal que els polítics es posin a l’alçada de la gent”, etziba de manera.  “Aquests cursets de Formación del espíritu nacional’, que vol fer la fiscalia ha tingut un èxit rotund”, acaba dient de forma irònica.

Foto portada: Jordi Turull, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Comments are closed.