Foto portada: candidats locals al Parlament votant o atenent els mitjans.

La majoria de polítics voten de forma presencial tot i recomanar fer-ho per correu

Les autoritats han recomanat durant les darreres setmanes votar per correu aquest 14 de febrer. En certa manera, part de la ciutadania els ha fet cas ja que el vot per correu s’ha triplicat i representarà al voltant del 5 per cent del vot total, malgrat que continua sent minoritari. Però a l’hora de la veritat els votants, i també els candidats, han preferit més acostar-se al col·legi electoral. 

Malgrat la discussió sobre la seguretat de les eleccions i la recomanació per terra, mar i aire de votar per correu, gairebé tots els principals candidats a la ciutat han votat de forma presencial. Així ho han fet el diputat del PSC Pol Gibert i els candidats a ser-ho Juli Fernàndez (ERC), Xavi Pellicer (CUP) i Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell), com també la major part de candidats locals sense tantes opcions de ser diputats (Edu Navarro d’En Comú Podem, Carles Rossinyol del Partit Demòcrata o Cuca Santos del PP).

La majoria de candidats, però no tots, han votat a partir del migdia. Abans la franja de vot estava recomanada per a les persones grans i vulnerables. A partir de les 12 i fins les set de la tarda per la població general. Excepció: Lourdes Ciuró, qui ha votat a les 11 hores, i Xavi Pellicer, qui ha votat a les 11.45 hores. Ningú votarà de 19 a 20 hores.

García i Cs, l’excepció 

D’entre els candidats a diputats només ha escapat de la dinàmica presencial el vicepresident de la Mesa del Parlament i candidat de Ciutadans, Joan García, qui com la resta de candidats del partit taronja (com els sabadellencs Sergio Salcedo i Laura Casado) han votat per correu. García sí ha ofert declaracions als mitjans a les portes de l’institut Ferran Casablancas. A les 10 del matí.

Farrés, els diputats a Madrid i Forcadell, també en persona

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés (PSC), també ha votat en persona al seu col·legi habitual, el Pau Casals. Així ho han fet també la seva parella i diputat al Congrés del PSC Paco Aranda, i el diputat d’En Comú Podem a Madrid Joan Mena. L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell també ha votat en persona.

Així que malgrat els missatges de votar per correu, la tradició s’ha imposat tot i la pandèmia.

Foto portada: d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Joan García (Cs), Xavi Pellicer (CUP), Pol Gibert (PSC), Juli Fernàndez (ERC) i Lourdes Ciuró (Junts).

Comments are closed.