L’ANC de Sabadell suspèn finalment el cicle preelectoral: “ens han tallat les ales”

El polèmic cicle preelectoral de l’ANC de Sabadell amb la presència d’Aliança Catalana no es durà a terme. El Secretariat Nacional de l’entitat ha informat que no pagarà el lloguer de l’auditori de l’Espai Cultura. “Sense sala és impossible fer-lo. Ens han tallat les ales”, lamenta la secció local.

Després de fer-se pública la participació d’Aliança Catalana en el cicle de debats amb partits independentistes, tant ERC com la CUP van declinar assistir-hi. La repercussió dels fets va provocar que la direcció de l’Assemblea Nacional imposés la prohibició de celebrar actes amb candidats pel “risc d’instrumentalització de l’entitat” i reiterés el seu “respecte a tots els drets humans i en contra del racisme i la xenofòbia”.

Tot i la decisió presa pel Secretariat Nacional, la secció sabadellenca havia sostingut fins ara que mantenia la programació emparant-se en la llibertat d’expressió i al·legant que ja havien adquirit uns compromisos amb els partits. “Estem segurs que el Secretariat Nacional no ha entès la nostra intenció amb les xerrades”, defensaven.

En el cas de Junts, la formació ha decidit convocar igualment la xerrada prevista, tot i que pel seu compte, amb l’objectiu de defensar les seves propostes. Ho fa aquest dilluns de la mà de la candidata i exconsellera sabadellenca Lourdes Ciuró.

Contingut relacionat:

Foto de portada: els tres ponents que havien confirmat la seva assistència. D’esquerra a dreta són Lourdes Ciuró (Junts), Jordi Graupera (Alhora) i Lluís Areny (AC).

Comments are closed.