Pablo Bustinduy, ministre de Drets Socials, en un acte de Comuns Sumar a Torre-romeu. Autor: David Jiménez.

Bustinduy, ministre: “Hi ha una operació sistemàtica per deslegitimar el govern de coalició”

Els Comuns reclamen una mobilització massiva a les eleccions catalanes per evitar que la ultradreta continuï “enfangant la democràcia”. La formació progressista ha celebrat aquest dimarts el seu acte central a Torre-romeu amb la presència destacada del ministre Pablo Bustinduy (Drets Socials, Consum i Agenda 2030), que ha fet referència als darrers moviments de Pedro Sánchez. “Darrere d’aquesta operació contra el govern hi ha una defensa a ultrança d’una estructura econòmica i del poder que defensa els seus privilegis i no tolera l’alternança”, ha assegurat.

El concepte lawfare continua en boca de tots en la cursa per al 12-M. Davant un centenar de persones, Bustinduy ha defensat que cal “aprofundir” les mesures socials que s’han dut a terme en els darrers anys. Les ha situat com la raó principal de les acusacions a Sánchez i altres mandataris d’esquerres. “La patronal deia que es destruirien llocs de treball i quebrarien les empreses, però hem apujat el salari mínim un 54 per cent i Espanya creix quatre vegades més que Alemanya”, ha exposat. En aquest sentit, el ministre posa el focus en polítiques com els impostos a les grans fortunes o la reducció de la jornada laboral.

“Hem fet un esforç per explicar que el que està succeint a Espanya no té res a veure amb una situació personal del president o la seva figura; des del primer minut en què es va formar el govern de coalició hi ha hagut una operació sistemàtica per desconèixer la legitimitat del govern”, ha insistit.

En la mateixa línia que el ministre, Lluís Mijoler, número 2 de la llista per Barcelona i alcalde del Prat de Llobregat, ha demanat renovar d’una vegada per totes la cúpula del poder judicial per “garantir el dret a una informació veraç”. També la posada en marxa d’un “programa de mesures concretes” que permeti “desmuntar els poders fàctics”. “No n’hi ha prou de demanar adhesions a cegues”, adverteix.

Protegir els drets dels més vulnerables

A banda de l’actualitat relacionada amb Moncloa, els Comuns han centrat les seves intervencions en el dret a les cures i l’atenció a la dependència, un àmbit que consideren estancat amb Aragonès. “Quan vam superar la pandèmia vam dir que calia repensar el model residencial, però malauradament el govern de la Generalitat no ha fet res. Volem que la Catalunya que ve sigui un país amb més residències i menys llistes d’espera”, ha reblat Mijoler.

Mena, Lozano, Bustinduy, Mijoler i Campos, al final de l’acte. Autor: David Jiménez.

Un altre dels aspectes a tenir en compte en aquest sector, “cada vegada més privatitzat”, és la precarització, tal i com ha exposat Laura Campos, exalcaldessa de Montcada i número 8 de la candidatura. “Cal regularitzar la situació de totes les treballadores i equiparar les seves condicions laborals i salarials a les de la salut”, manté. Una idea ambiciosa que ha compartit minuts després la diputada Núria Lozano, que ha denunciat que Catalunya “està a la cua de la gestió de dependència” i que hi ha moltes persones que moren sense rebre les ajudes que li pertocarien.

Joan Mena, a casa

Al llarg del míting, el sabadellenc Joan Mena ha exercit com a amfitrió, recordant que “han hagut de passar més de 40 anys perquè vingui un ministre d’Espanya a Torre-romeu”. El portaveu municipal ha estat l’encarregat d’enviar el primer missatge de la tarda: “la democràcia està als barris treballadors, no a les seus pagades amb diner negre del PP ni als despatxos controlats pels més poderosos”.

Foto de portada: Pablo Bustinduy, a l’auditori del centre cívic, aquest dimarts. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.