Foto portada: el diputat de Cs Joan García. Autor: cedida.

Cs es reivindica com a “més necessari” que mai a les portes del 12-M

Ciutadans apura la campanya electoral també a Sabadell. Malgrat que totes les enquestes pronostiquen la seva desaparició del Parlament, el partit que va guanyar les autonòmiques fa només set anys aspira a mantenir la seva presència a la cambra. I es reivindica com a “més necessaris que mai”.

La formació encapçalada per Carlos Carrizosa ha fet campanya aquest dijous a la plaça del Farell, a Ca n’Oriac. El diputat des de 2015, Joan García, que ara va en llocs simbòlics a la llista, reivindica que la seva formació encara és “necessària” especialment per aturar la connexió entre l’independentisme i els socialistes. I és que vaticinen que pactaran a Catalunya com ja han fet a Madrid.

“Puigdemont sense demanar-nos perdó ha estat rehabilitat per un Sánchez que necessitava mantenir la seva cadira. És humiliant per a molts que els catalans constitucionalistes siguin moneda de canvi per mantenir algú a la Moncloa”, ha assegurat García. “L’única assegurança contra aquestes humiliacions, per coherència i experiència contrastada, és Ciutadans. I això ens fa més necessaris que mai”.

Garcia assegura que molta gent va patir amb els fets d’octubre de 2017 i es va sentir traïda pel PSC amb els indults o ara amb l’amnistia.

Ciutadans tenia 36 diputats l’any 2017, quan va guanyar les eleccions del 21 de desembre, convocades després de la declaració d’independència i l’aplicació de l’article 155. L’any 2021 la seva presència va quedar reduïda a mitja dotzena de parlamentaris. Entre 2021 i 2024 han perdut la presència a gairebé tots els parlaments autonòmics i ajuntaments, entre ells, el de Sabadell, on van tenir tres regidors entre 2015 i 2023. El partit liberal ja no es va presentar a les generals de l’any passat. No obstant, ara esperen mantenir algun diputat al Parlament.

Foto portada: el diputat de Cs Joan García. Autor: cedida.

Leave a Comment