L’absent Pedro Sánchez, protagonista de l’inici de campanya d’Illa (PSC)

  • El candidat a la Generalitat, a Sánchez: “de la teva resistència individual aixecarem la resistència col·lectiva”.
  • Unes 1.600 persones, segons el PSC, omplen la nau centra de Fira Sabadell en el tret de sortida en la cursa del 12-M.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha començat la campanya electoral amb una lloa contínua a Pedro Sánchez, qui havia de ser a Sabadell però ha cancel·lat la seva agenda per replantejar-se la seva continuïtat al càrrec després d’obrir-se una investigació judicial contra la seva dona impulsada per Manos Limpias.

“Fem una crida a la societat catalana i al conjunt de la societat espanyola a aixecar la resistència col·lectiva per dir ‘no’ a la destrucció de l’adversari, ‘no’ a l’insult i ‘sí’ a la política noble, al servei públic per millorar la vida dels ciutadans. Et diem Pedro: ‘de la teva resistència individual aixecarem la resistència col·lectiva”. Ha estat el moment culminant de la intervenció de Salvador Illa, candidat socialista a la presidència de la Generalitat. I és que tot l’acte d’inici de campanya del PSC ha girat al voltant de la figura absent de Sánchez. “Estamos contigo presidente“. Amb un vídeo dedicat a ell ha començat la campanya electoral del PSC, en el recinte de Fira Sabadell, amb uns 1.600 assistents, segons fonts del partit. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, hi ha anat directa:

“Fins on cal aguantar els insults? Fins on estan disposats a arribar alguns per derrocar un govern democràtic? No es pot derrocar un govern democràtic amb la mentida o l’insult. No som ningú per dir fins on ha d’aguantar el president però sí per dir-li que tenim tota la determinació per seguir i que estem amb tu, president”.

Farrés ha assegurat que “la Generalitat ens ha abandonat” en les polítiques d’habitatge o en infraestructures. “Sabeu el que ens ha costat que ens diguin sí a una infraestructura tan important com la Ronda Nord”. Cal fer Illa president. Illa s’ha compromès no a fer la Ronda Nord sinó el “Quart Cinturó”.

El candidat a la presidència Salvador Illa. Autor: David Jiménez.
El candidat a la presidència Salvador Illa. Autor: David Jiménez.

L’actual ministre d’Indústria, Jordi Hereu, ha intervingut a l’acte de forma sobrevinguda per l’absència de Sánchez.

Presidente. No ho aconseguiran perquè no els deixarem. La democràcia espanyola és molt més forta que la mentida, la calúmnia, la infàmia. I per això et diem: ‘T’estimem i et necessitem per construir l’Espanya i la Catalunya que volem construir”.

Hereu assegura que les eleccions catalanes són les “més transcendents”. Ha aconsellat a Feijóo a aprendre de Salvador Illa. “Ell va guanyar les eleccions i es va quedar a l’oposició. I ha sabut servir el país. Aprengui d’ell, senyor Feijóo”.

Executiva extraordinària per condemnar “l’estratègia destructiva” de “la dreta extrema i l’extrema dreta” 

En una executiva minuts abans del míting, el PSC ha condemnat “l’estratègia destructiva” que empren els partits de “dreta extrema i d’extrema dreta” amb “indignes atacs” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la seva família. En un comunicat, els socialistes catalans han cridat “tots els demòcrates” a una “resistència col·lectiva” per denunciar les estratègies que, segons ells, “cerquen erosionar la convivència” i “distorsionar el normal funcionament de les institucions”.

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el president del PSC, Salvador Illa, i el ministre d’Indústria, Jordi Hereu. Autor: D.Jiménez.

One Comment

  1. Pingback: Arrenca la campanya electoral del 12-M

Leave a Comment