Salvador Illa Pedro Sánchez

Illa (PSC) arrencarà la campanya amb Pedro Sánchez des de Sabadell

El Partit dels Socialistes de Catalunya té ara mateix a Sabadell un dels seus principals feus a Catalunya. Tant que Salvador Illa, el candidat socialista a presidir la Generalitat, arrencarà la campanya electoral el proper dijous des de Fira Sabadell. Ho farà de la mà de Pedro Sánchez, el president del govern espanyol.

Sánchez tornarà una dècada després a Fira Sabadell, on va estar el juny de 2014 donant suport al llavors candidat a l’alcaldia socialista Josep Ayuso. En aquell moment Sánchez no era president del govern espanyol ni tan sols secretari general del PSOE. Era un diputat ras al Congrés que feia campanya per ser el màxim responsable del socialisme espanyol en contraposició al basc Eduardo Madina (per qui llavors apostava el PSC). Sánchez va aconseguir el seu objectiu mesos després.

L’any 2017 Sánchez, en plenes primàries per recuperar el càrrec després de dimitir per no voler abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy, va fer un míting recordat a la plaça Picasso. Llavors el PSC ja apostava per ell i no per Susana Díaz.

En tercera instància, el ja secretari general del PSOE va tornar a Sabadell durant la campanya de les autonòmiques de 2017, les que va convocar Rajoy després de la DUI, en un acte a la sala polivalent del nord, per donar suport a Miquel Iceta.

Però des que presideix el govern central Sánchez no ha tornat a la ciutat vallesana. Ho farà dijous vinent, 25 d’abril, en el tret de sortida de la campanya de Salvador Illa. Un dia simbòlic en el que sempre s’escull un escenari adequat. Sánchez i Illa estaran precedits per Marta Farrés, l’alcaldessa que va fer recuperar al socialisme la majoria absoluta a Sabadell 20 anys.

Leave a Comment