Victor Motos, Àlex Mayer, Pol Gibert i Silvia Castaño, davant del Taulí, en un contacte informatiu del PSC. Autor: Jordi M.

El PSC es compromet a reduir a 48 hores el temps d’espera per rebre visites als CAP

El PSC ha presentat aquest dilluns les seves propostes de salut per a les eleccions en un contacte informatiu que ha tingut lloc al Parc Taulí. Entre altres propostes, Pol Gibert, primer tinent d’alcaldessa i número 7 a les llistes del partit per Barcelona, s’ha compromès a reduir a un màxim de dos dies el temps d’espera per rebre visites al CAP si governen la Generalitat.

“La sanitat pública requereix una reforma estructural”, ha assegurat Gibert. És per això que els socialistes proposen invertir un 25 per cent de la despesa sanitària en Atenció Primària. Segons argumenta el candidat, es tracta d’una mesura que busca millorar les condicions de les consultes de proximitat, però que també hauria de servir per descongestionar les urgències.

Equiparar les condicions laborals dels treballadors

Per la seva banda, Sílvia Castaño, secretària comarcal de la UGT Serveis Públics, ha reclamat mesures com reduir les ràtios de pacients per metge o equiparar les condicions laborals dels treballadors sanitaris per “evitar fuites dins del mateix sistema català”.

“A Catalunya es dona una casuística molt diferent a la resta del país i és que tenim molts tipus de sanitat. Entre elles està la privada, la concertada i la publica; i per tant tenim un ventall molt ampli de condicions laborals dins de la mateixa sanitat catalana. Nosaltres reivindiquem que els sanitaris tinguin tots el mateix reconeixement independentment d’on treballin perquè han hagut de fer una mateixa preparació”, ha assenyalat Castaño.

Finalment, el doctor Àlex Mayer, membre de la llista socialista, ha dit que cal revertir “l’infrafinançament” que pateix la sanitat pública des de les retallades de 2010. “Quan va arribar la pandèmia de la Covid al 2020, es va trobar un sistema que estava debilitat, amb mancances estructurals, però que va ser capaç, gràcies als professionals, de donar resposta a aquella crisi”, ha declarat. No obstant això, ha lamentat que “quatre anys després encara cal entomar les reformes de sistema” pendents.

Foto de portada: Motos, Mayer, Gibert i Castaño, al Taulí. Autor: Jordi M.

Leave a Comment