Foto portada: Manuel Robles i Pol Gibert, atenent la premsa. Autor: PSC / cedida.

El PSC es compromet a crear 10.000 places d’escola bressol i 10.000 més d’FP a Catalunya

El candidat socialista número 7 en les eleccions, Pol Gilbert, ha presentat dues propostes electorals relacionades amb l’educació, una en matèria de les escoles bressol i l’altra en matèria de formació professional. També es reclama una aposta per equipaments històrics de la ciutat per intentar reinvertir la situació educativa del país.

D’aquesta manera, Gibert s’ha centrat en dues propostes principals enfocades en diferents edats dels infants. En primer lloc, considera que l’educació en la primera etapa és essencial per l’infant i que és important que hi hagi equitat per tota la població amb menys recursos, així com una facilitat en la conciliació. Ho volen dur a terme creant noves places per intentar donar resposta a la demanda creixent i per garantir que sigui un servei universal i gratuït per tothom.

D’altra banda, volen abordar la situació dels estudiants de formació professional per donar solució a la falta de places públiques d’aquest sector. Ha explicat que existeix una falta de coordinació entre els professionals, les places i la demanda que caldria treballar per poder millorar la situació actual.

“Ens trobem amb empreses que demanden professionals que no troben, ens trobem amb personal qualificat que no troben demanda del seu sector i ens trobem amb treballadors que s’han de reciclar formativament perquè no troben la manera de fer-ho. Cal fer una oferta d’FP orientada i que augmenti les seves places”, ha afirmat Gilbert.

Finalment, sol·licita una reivindicació històrica en elements com les construccions a Can Llong i els nous equipaments que es reclamen des de La Creu Alta. Ha aprofitat per explicar que un dels exemples d’aquesta decadència és l’institut Ribot i Serra, un dels centres de Sabadell d’FP integral, on existeix una manca clara d’equipaments educatius.

Foto portada: Manuel Robles i Pol Gibert, atenent la premsa. Autor: PSC / cedida.

Comments are closed.