Debat electoral sobre la sanitat pública, a Can Balsach. Autor: Jordi M.

La sanitat pública, a debat en el primer dia de campanya

La campanya del 12-M comença a agafar ritme amb el primer debat electoral a la ciutat. L’auditori de Can Balsach ha acollit aquest divendres una sessió monogràfica sobre la sanitat pública que ha comptat amb la participació de Sara Jaurrieta (PSC), Joan Borràs (ERC), Jordi Fàbrega (Junts), Laura Campos (Comuns) i Eulàlia Reguant (CUP). La qualitat de l’aire, les llistes d’espera o el servei d’atenció domiciliària han estat alguns dels temes més destacats de la tarda.

“Nosaltres som els propietaris del sistema públic sanitari i volem decidir quin ha de ser el seu model”, ha defensat Rosa Salido, activista pels serveis públics. El debat ha posat sobre la taula algunes de les preocupacions més habituals de la població, com la necessitat de reduir les interminables llistes d’espera dels hospitals, la mancança de residències de gent gran a Sabadell o l’impacte de la contaminació en la salut de les persones.

L’acte ha estat organitzat per la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública. Ha tingut preguntes específiques d’Ecologistes en acció, Servei d’Atenció Domiciliària, Els Estels Silenciats i Sanitat Pública 100×100 Vallès Occidental. Tot i que amb diferents projectes per millorar la situació, les formacions participants han coincidit en la idea que cal invertir més recursos en Sanitat a través d’un abordatge integral de la salut.

Foto de portada: un moment de l’acte. Autor: Jordi M.

Leave a Comment