Anna Simó, a la plaça de l'Imperial. Autor: Sergi Garcia/ERC Sabadell

Simó (ERC): “Si Illa lidera el país mai farà res que pugui inquietar Pedro Sánchez”

  • ERC reivindica la tasca del govern mentre carrega contra PSC i Junts.
  • “Tenir un sistema de finançament singular és una necessitat imperiosa per als serveis públics”, diu Simó.

Els republicans han celebrat aquest diumenge un míting electoral que ha reunit una cinquantena de persones a la plaça de l’Imperial i que ha comptat amb la participació de l’actual consellera d’Educació, Anna Simó, que ha demanat un finançament singular per “trencar el sostre econòmic” de Catalunya. El sabadellenc Juli Fernàndez i l’exdiputat Joan Josep Nuet, qui va ser coordinador general d’EUiA, han completat l’acte.

Simó ha iniciat la seva intervenció fent referència a les darreres enquestes electorals, que situen el PSC com la formació més votada el 12-M. “Totes coincideixen que hi ha un índex molt alt de vot indecís que afecta especialment Esquerra Republicana”, ha remarcat. En aquesta línia, la consellera ha reclamat el vot dels indecisos per evitar que la Generalitat depengui del que passi Madrid. “Si Salvador Illa lidera aquest país mai farà res que pugui inquietar o faci trontollar la cadira de Pedro Sánchez”, assegura.

Simó, Fernàndez i la regidora Sílvia Renom, al final de l’acte. Autor: Sergi Garcia/ERC Sabadell.

Minuts després, Simó ha disparat també contra Junts per Catalunya, a qui ha recordat les retallades liderades per Artur Mas -encara sota el paraigües de Convergència i Unió-. “Teníem una crisi galopant, les classes populars i mitjanes havien perdut la seva feina i necessitaven una xarxa de serveis públics i recursos, i el que fem és retallar impostos?”, ha qüestionat.

El nou finançament, clau per a l’educació

En matèria d’educació, la consellera ha posat en valor algunes polítiques iniciades durant el mandat, com l’obertura d’un centenar d’escoles rurals o la gratuïtat de l’I2. “Més de 40.000 infants de Catalunya han tingut l’escola bressol gratuïta en aquests dos últims anys”, ha defensat. Per contra, ha reconegut que la situació a les aules és complexa, amb falta de personal i edificis envellits. Un canvi de finançament, sosté, serà imprescindible per poder revertir-la.

“No en tenim prou amb 1.600 o 1.700 milions d’euros. Necessitem mans a tots els centres educatius, necessitem educadors socials, mestres d’educació especial, més hores de monitoratge de suport… i això val molts diners. Si no tenim un sistema de finançament singular no podrem fer-ho”, ha declarat.

La consellera també ha dedicat unes paraules al sabadellenc Joan Cuevas, director general d’Innovació Educativa, Digitalització i Currículum. “Serà un dels màxims responsables perquè a partir del curs vinent fem un pla de xoc de millora en els resultats de matemàtiques i de comprensió lectora”, ha exposat.

Juli Fernàndez. Autor: Sergi García/ERC Sabadell

En clau sabadellenca, Juli Fernàndez ha posat sobre la taula iniciatives com l’ampliació del Parc Taulí o la inversió en el transport públic, amb “projectes de futur adaptats a la realitat i no projectes del segle XX”. També ha posat el focus sobre la regulació de l’habitatge, que ha entrat en vigor en aquest últim mandat. “Hem topat els lloguers, i quan hem topat els lloguers i han trobat un altre caminet, que són els lloguers de temporada, l’hem tancat també”, ha insistit.

Foto de portada: Anna Simó, a la plaça de l’Imperial. Autor: Sergi Garcia/ERC Sabadell.

Leave a Comment