Tensió continguda a l’acte d’Aliança Catalana

Una cinquantena de persones convocades per la Plataforma Antifeixista de Sabadell s’han concentrat aquest vespre al carrer d’en Font contra la presència de militants d’Aliança Catalana, que han protagonitzat un acte polític (sense mitjans de comunicació) el mateix dia que havien de participar en el suspès cicle preelectoral de Sabadell per la Independència.

El protagonista de l’acte ha estat un molt nombrós dispositiu policial, amb mitja dotzena llarga de furgonetes dels Mossos d’Esquadra al carrer, dos cordons policials a banda i banda i una trentena d’agents, que només han permès passar a les persones que volien assistir a l’acte de la formació liderada per l’alcaldessa de Ripoll. Entre els participants, hi ha hagut el número 1 del partit per Barcelona, Lluís Areny, i el sabadellenc Anthony Corey Sánchez, número 7 de la llista. Han criticat la censura de la que consideren han estat víctimes. I han advocat per una gestió “ordenada” de la immigració, el control de l’empadronament, el retorn als països d’origen en cas de delicte. Entre els oients, diferents persones vinculades a la secció sabadellenca de l’Assemblea Nacional Catalana, Sabadell per la Independència, entre ells, el seu actual coordinador, Josep Ramon Tarré.

Separats per la nombrosa presència policial, antifeixistes i assistents a l’acte s’han anat increpant al llarg d’una hora i mitja, sense que arribés la sang al riu. Potser quan més s’han escridassat és mentre sonaven els compassos del Cant dels Segadors.

Sense premsa

Els agents de la policia han impedit els periodistes acreditats accedir a cobrir l’acte, seguint, segons han expressat, ordres dels seus comandaments.

Foto portada: un moment de la concentració, al carrer d’en Font. Autor: David Jiménez.

Leave a Comment