Vidal (Comuns): “Albiach és l’única garantia d’un govern d’esquerres”

Comuns Sumar ha celebrat aquest dijous el seu acte de cloenda a Sabadell. La sessió ha aplegat una trentena de persones al Complex Alexandra, a Can Rull, on representants de la formació han explicat les seves propostes educatives. De cara al 12 de maig, Aina Vidal, portaveu dels comuns al Congrés dels Diputats, ha demanat el vot per a la candidatura de Jéssica Albiach: “és l’única garantia d’un govern d’esquerres”, ha assegurat.

Vidal ha lamentat que els darrers anys “hem tingut un govern d’esquenes a la salut, l’educació i la transició ecològica”. Per això advoca per un canvi progressista a la Generalitat de la mà dels comuns, que han mostrat des d’un primer moment quina és la seva carta: un pacte d’esquerres.

“El fet que Salvador Illa no hagi aclarit amb qui vol fer un govern i que li sembli correcte fer-ho tant amb l’esquerra com amb Junts per Catalunya ajuda a ampliar aquesta possibilitat d’eleccions anticipades. El que traslladen les enquestes té a veure amb un govern d’esquerres clar, i per tant instem tots els agents que siguin responsables”, ha declarat Vidal.

Pel que fa a les propostes educatives, Laura Campos, número 8 a les llistes per Barcelona, ha exposat que cal aprofundir les polítiques contra la segregació i aconseguir una escola gratuïta “de debò”, sense costos addicionals per a les famílies. “Proposem que hi hagi menjador gratuït i universal, començant per les escoles d’alta complexitat”, ha afegit. Així mateix, el portaveu municipal Joan Mena ha presentat dos compromisos en clau sabadellenca.

“El primer compromís és acabar amb els barracons a aquesta ciutat, especialment al barri de Can Llong, que és un dels barris de tot Catalunya que més ha patit un sistema educatiu ubicat en la provisionalitat i en la precarietat. En segon terme, també tenim un compromís per fer un pla de climatització dels nostres centres educatius perquè les escoles no siguin neveres a l’hivern i forns a l’estiu”, ha detallat Mena.

Finalment, Alícia Ramos, número 9 de la candidatura, ha recordat la importància de l’educació en les polítiques feministes. “Insistim que hi hagi una educació sexoafectiva a les escoles, amb espais i formacions per als professors. És la millor eina per prevenir la violència de gènere”, ha remarcat.

Foto de portada: Aina Vidal, a Can Rull. Autor: Jordi M.

Leave a Comment