Més País es presenta a Sabadell com “un antídot contra l’abstenció”

La formació liderada per Iñigo Errejón s’ha presentat aquest diumenge a Sabadell. L’acte ha comptat amb la presència del cap de llista per Barcelona, Juan Antonio Geraldes, i Berta Ballester, número dos de la candidatura. 

Geraldes de 31 anys d’edat, és veí de Sant Boi de Llobregat, consultor d’administracions públiques. Ha militat en el moviment estudiantil i veïnal, en les Joventuts Comunistes i en organitzacions de suport al Sàhara i de solidaritat internacional.

Segons ha manifestat el cap de llista de Més País, la presentació a Sabadell s’inscriu en la ronda que estan fent per tot l’àrea metropolitana. De fet, Més País només es presenta per la circumscripció de Barcelona. El cap de llista de la formació va defensar que volen “ser un antídot contra l’abstenció”, davant la irresponsabilitat de les actuals opcions d’esquerres que ha conduït a la repetició de les eleccions i on “l’extrema dreta podria marcar l’agenda política”. Així mateix, ha criticat que els comicis s’han convocat quan es sabia que la sentència de procés s’emetria en plena campanya electoral, “el pitjor moment per entomar aquest repte”.

Foto portada: el cap de llista per Barcelona de Més País, José Antonio Geraldes, aquest diumenge. Autor: David B.
El cap de llista per Barcelona de Més País, José Antonio Geraldes, aquest diumenge. Autor: David B.

Davant aquesta situació, Més País propugna un “enfoc verd transversal” que articula el seu programa, des de la justícia social al treball”, així com les polítiques feministes”. Geraldes ha afirmat la necessitat d’avançar cap “al desbloqueig i un govern progressista”. Al seu parer, “s’ha demostrat que votar Unidas Podemos o Comuns no és garantia que hi hagi govern” i que tampoc votar al Partit Socialista “és garantia de que hi hagi un govern progressista”. La intenció de Més País és “aportar els nostres vots per què hi hagi aquest govern progressista” centrat en les “necessitats i preocupacions de la gent del carrer”.

Gran acord de país

Respecte a la polèmica sobre la seva participació en una candidatura amb la CUP a Sant Boi de Llobregat a les passades municipals, ha manifestat que es tractava “d’una plataforma ciutadana” amb la participació d’independents i militants d’altres partits a més de la CUP” que tenien un comú un “projecte de ciutat”.

Sobre la sentència del procés ha manifestat que és un sense sentit negar que els presos han estat condemnats per la seva activitat política. Geraldes, considera que “per destensar la situació” és necessari “apropar posicions i asseure’s a parlar”. Això és més útil que “valorar decisions judicials”. Sobre la conveniència de convocar un referèndum d’autodeterminació, s’ha mostrat partidari “d’arribar a un gran consens del conjunt de la societat catalana. No pot ser que un 50 per cent de la societat catalana doni l’esquena a l’altre 50 per cent”. Dintre d’aquest consens es poden plantejar diverses opcions, entre elles el referèndum, “però no ara”. Al seu parer, “ara el que cal és un gran acord de la ciutadania de Catalunya”.

A propòsit de les seves expectatives electorals a Catalunya, ha assegurat que van decidir presentar-se només a 18 circumscripcions per “no dividir el vot bloc progressista” i on creuen que poden obtenir representació que aniria a enfortir aquest bloc progressista.

Foto portada: Berta Ballester i José Antonio Geraldes, aquest matí a Sabadell. Autor: David B. 

Comments are closed.