Foto portada: el candidat número 1 de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, a Can Llong, el 19 de juliol de 2023. Autor: J.d.A.

Aizcorbe (Vox) defensa la fórmula de l’acord Estat-Generalitat sobre la B-40

El candidat número 1 de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, beneeix el pacte entre l’Estat i la Generalitat per la Ronda Nord Sabadell-Terrassa o B-40. Entre una visita a Terrassa i el retorn a Barcelona, Aizcorbe ha fet parada a Sabadell per atendre la premsa. Assegura que mantindran l’acord si arriben a l’executiu central.

L’acord, de moment més polític que no jurídic, diu el següent: la Generalitat projectarà i dissenyarà la nova carretera, entre Terrassa, Sabadell i Castellar. I l’obra la pagarà l’Estat transferint el cost a la Generalitat. Fa uns dies la ministra Raquel Sánchez va assegurar que podrien ser uns 200 milions. Què en pensa Vox? “Qualsevol cosa que sigui bo per Sabadell ens sembla bé. Però si hem de sopar a les nou no em digui que podré sopar a les nou menys cinc i menys en campanya. A ningú se li escapa que es tracta d’un pacte electoral però no tenim res a afegir”. Preguntat directament si mantindran l’acord si Vox entra al govern espanyol, Aizcorbe respon el següent:

“Si, en principi sí… Mentiria si li digués que tenim posició però li dic la meva. Jo com a diputat per Barcelona faria cas el que necessita Sabadell. Quan vaig veure la notícia tots ens vam alegrar perquè tot el que siguin infraestructures que ens vagin bé a tots, perfecte. Res a dir. Ojalá fóssim capaços de no fer aquests acords al final de la legislatura, ja en campanya electoral, si no molt abans”.

Vox va obtenir dos diputats per Barcelona fa quatre anys i ara vol augmentar la seva presència al Congrés. Aizcorbe aspira a repetir a la cambra baixa. “Estem molt esperançats”, assegura. “Volem acabar amb les polítiques d’esquerra, prioritzant qüestions que no són importants”, diu. Què importa, al seu parer? “Feina i sous dignes més enllà d’una immigració que facilita sous de misèria i economia submergida, seguretat als nostres carrers, concòrdia a través de la unitat nacional i acabar amb els privilegis de la indústria política”.

Segons el candidat de Vox abans a Fuerza Nueva i el PP, “Espanya necessita tornar a tenir consciència nacional, caminar junts i en unitat, mirant al futur i sense jutjar ni reobrir ferides que es van tancar fa dècades”.

Pel que fa al debat de TVE d’aquesta mateixa nit, amb presència dels candidats del PSOE, de Sumar i de Vox però no del PP, (era públic i notori que Feijóo no hi aniria però aquest vespre ha al·legat una lumbàlgia sobrevinguda), Aizcorbe manté que “el nostre candidat l’encara amb tranquilitat”. Secundat pels regidors Nuria Acacio i César José Gil, defineix el resultat de Vox a les municipals de Sabadell com “extraordinari”. “Fa cinc anys no existíem i ara estic molt sorprès per la transversalitat de la gent que s’acosta a nosaltres, on destaca gent humil, senzilla, treballadora, de les classes mitjanes”.

Correus

El candidat del partit d’extrema dreta assegura que “no posem en dubte la professionalitat dels treballadors de Correus però els propis sindicats ens van assegurar que podien haver-hi problemes i sembla que es confirma, cosa que coartaria el dret a la participació”. No obstant, no ha anunciat si la seva formació prendrà algun tipus d’acció.

Foto portada: el candidat número 1 de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, a Can Llong, el 19 de juliol de 2023. Autor: J.d.A.

Comments are closed.