Arrenca la campanya del 23-J

Tot llest per encarar les últimes dues setmanes decisives. Aquest divendres arrenca oficialment la campanya electoral per a les eleccions generals del 23 de juliol. Unes hores abans de la mitjanit, els partits polítics presenten els seus cartells i es preparen per fer la tradicional enganxada de pancartes. Entre els candidats sabadellencs, qui millor posicionat està per arribar al Congrés és Paco Aranda, sisè a la llista del PSC.

El Partit dels Socialistes ha donat el tret de sortida a la campanya a la seva seu del carrer Latorre. Després dels resultats positius que va aconseguir la formació a les eleccions municipals del mes de maig, afronten les generals amb l’aspiració de mantenir la tendència positiva i aconseguir renovar el govern de coalició a la Moncloa. És per això que presenten uns cartells amb el lema ‘Endavant’.

El sabadellenc Paco Aranda ha posat en valor la tasca que ha dut a terme el govern espanyol i ha marcat els comicis com una disjuntiva: “o governa Pedro Sánchez i avancem o governen Feijoo i Abascal i retrocedim”. Aranda ha estat acompanyat per gran part dels regidors socialistes per dos membres de la llista: el badienc Rafael Moya (número 24) i la barberenca Cris Albéndiz (número 21).

“Són unes eleccions molt decisives. Ens hi juguem la pròxima generació. A mi no m’han d’explicar què és el PP perquè ho he vist en aquests quatre anys a Madrid. Els he vist votar en contra de tots els avenços socials”, ha alertat el candidat Paco Aranda.

Aranda ha recordat que, com a número 6 del PSC per Barcelona, és un dels pocs vallesans amb opcions de ser escollit pel Congrés dels Diputats. S’ha compromès a “continuar treballant per defensar els interessos dels sabadellencs i de la comarca”.

ERC: defensar Catalunya al ‘front’ de Madrid

Per la seva banda, ERC ha presentat la seva candidatura al Racó del Campanar. El lema de campanya és contundent, ‘Defensa Catalunya!’. Els cartells compten amb retrats dels principals candidats al congrés, Gabriel Rufián i Teresa Jordà, i els caps de llista al senat, Joan Queralt i Ernest Maragall. També n’hi ha amb els rostres del president de la Generalitat Pere Aragonès i el president del partit Oriol Junqueras.

Glòria Llobet, secretària d’organització d’ERC Sabadell, ha destacat que “es tracta d’un moment crucial” en el qual els republicans són l’única opció per “defensar els drets i llibertats que malauradament ja s’estan vulnerant” a altres territoris amb l’ascens de la dreta i la ultradreta. Així mateix, Llobet també erigeix el seu partit com el vot per defensar el dret a l’autodeterminació.

“Estem davant d’unes eleccions espanyoles que ens avalen el treball que hem fet des del ‘front’ de Madrid per millorar la vida de la gent. Hem aconseguit una llei d’universitats digna pel nostre jovent, unes pensions dignes, una llei d’habitatge molt necessària pel nostre país i que les treballadores de la llar puguin demanar l’atur. També m’agradaria destacar, sobretot, que gràcies al vot i a la negociació d’ERC nou persones tornen avui a casa seva i no a una cel·la”, ha declarat Gerard Álvarez, exdiputat resident a la ciutat.

En la mateixa línia, el portaveu municipal, Gabriel Fernàndez, ha fet referència a les declaracions de Yolanda Díaz sobre l’exclusió del referèndum català del seu programa electoral. “ERC és la millor garantia, no només pels independentistes, sinó per a tots aquells que defensen el dret a decidir”, ha apuntat Fernàndez. El republicà ha assegurat que han “escoltat el missatge” del 28-M i que el preu per a una possible investidura serà més car aquesta vegada.

Junts per Catalunya, els primers a començar

Seguint el mateix patró que a les municipals, Junts per Catalunya ha estat el partit més matiner. El seu acte de presentació també ha tingut lloc al Racó del Campanar a dos quarts de sis de la tarda i ha comptat amb diverses cares conegudes de la formació.

Presentació del cartell de Junts. Autor: Jordi M.

Figures destacades com l’exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró, el portaveu municipal Lluís Matas o els ja exregidors Francesc Baró i Quim Carné han donat suport a la candidatura. Ciuró ha aprofitat la seva intervenció per fer una crida a votar, tot i que el context polític i el calendari no són gaire atractius. També per exigir que es compleixi l’execució de la B-40.

“És una data complicada, però no podem deixar les urnes buides de vots, perquè de ben segur que hi haurà altres opcions polítiques, que precisament no tenen a Catalunya com a prioritat, que estaran molt motivades per posar la seva empremta al Congrés dels Diputats. Els catalans no podem quedar enrere”, ha declarat Ciuró.

El partit independentista es presenta a aquestes eleccions sota el lema ‘Ja n’hi ha prou’ i encapçalats per la diputada Míriam Nogueras. Comptaran amb presència sabadellenca a les llistes gràcies al doctor Miquel Aguilar, que serà el candidat número 20 per Barcelona. Aguilar ha explicat que tenen un “projecte il·lusionant” per defensar a Madrid, alhora que han de “buscar una Catalunya independent a la llarga”.

Sumar – En Comú Podem es reuneix al Mercat

Els membres de Sabadell En Comú Podem, sota el paraigües de la marca Sumar a les generals, han donat el tret de sortida a la nova campanya des d’un escenari emblemàtic per a l’espai progressista de la ciutat: les escales del mercat. Els cartells mostren a la candidata a la presidència Yolanda Díaz i a la cap de llista per Barcelona Aina Vidal, amb el lema ‘a favor teu’. Joan Mena, portaveu municipal i ja exdiputat al Congrés, ocupa un lloc simbòlic a la candidatura (número 27).

Sumar-ECP, des del Mercat. Autor: cedida.

De cara a les eleccions, Sumar presenta una coalició de 15 formacions polítiques de diferents sensibilitats i territoris de l’Estat. Des de Sabadell, Mena i Sandoval posen en valor el treball fet per les formacions progressistes durant el mandat en el govern pactat amb el PSOE. El 23-J buscaran un bon resultat que permeti reeditar aquesta fórmula.

La CUP, a la plaça del Doctor Robert

La CUP ha presentat la seva candidatura a la plaça del Doctor Robert. El seu lema, ‘Plantem cara’, mostra la confrontació amb els partits de l’estat per aconseguir la independència. L’acte ha comptat amb el diputat sabadellenc Xavier Pellicer i el candidat a les llistes i exregidor Lluís Perarnau.

“Això no va només de canviar banderes sinó de la defensa fonamental dels drets civils i polítics davant l’amenaça del feixisme i del futur dels nostres fills i filles davant l’embat de les polítiques econòmiques liberals de l’estat en què uns cada dia són més rics i altres cada dia són més pobres”, ha dit Xavier Pellicer.

El sabadellenc ha recalcat que “fins i tot els Comuns i Sumar han abandonat la defensa d’un referèndum que té el suport de prop del 80% de la població al Principat”.

Presentació de la CUP. Autor: cedida.

En la mateixa línia, Perarnau ha remarcat que “les classes populars i treballadores veuen com s’esgoten les seves economies domèstiques, pateixen veient com se’ls obliga a endeutar-se, o veuen com els salaris no pugen al nivell de l’IPC i el PIB dels darrers mesos i anys post pandèmia, mentre els lloguer pugen exponencialment i la inflació dels productes bàsics no té aturador”.

Més informació:

Comments are closed.