Així ha estat l’acte central de campanya del PDeCAT

Una trentena de persones han assistit a l’acte central de campanya del PDeCAT, encapçalats pel seu candidat a l’alcaldia, Amadeu Papiol, el president del partit, David Bonvehí, i el diputat al Congrés, Genís Boadella. El PDeCAT fa bandera de la política útil, el respecte a la cultura i el patrimoni. Papiol alerta del risc, si no realitat, que Sabadell esdevingui una “ciutat dormitori” i reclama que l’Ajuntament ofereixi respostes reals als problemes de la ciutadania.

La sala d’actes del Casal Pere Quart ha estat l’escenari escollit pel Partit Demòcrata Europeu Català per fer l’acte central de campanya. Entre els assistents, qui va ser durant 12 anys portaveu municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament entre 2007 i 2019, Carles Rossinyol, que ara tanca la llista del Partit Demòcrata.

L’acte ha estat obert pel rapsoda i intèrpret de tenora sabadellenc Valentí Maymó. Per la seva part, el diputat Genís Boadella ha assegurat que els quatre diputats del PDeCAT a Madrid (des de la trencadissa amb Junts, que es va quedar amb quatre més l’any 2020) han fet molta feina. Han aconseguit posposar l’entrada en vigor d’un impost al dièsel, han mantingut la crema de rostolls, han facilitat la pensió de jubilació a les persones discapacitat als cinc anys i no als 15 com fins ara i han aconseguit que els antecedents computin en els petits robatoris. “Això ja no és jauja“, ha dit Boadella.

Diversos membres de la llista d’Amadeu Papiol també han intervingut a l’acte. Entre ells el seu número 2, Sergi Esterli, qui assegura que la ciutat està “dormida, grisa i avorrida. Calen nous serveis, noves infraestructures. Encara no és tard per tenir els espais que mereixem”.

Propostes

Entre les principals propostes de campanya del PDeCAT hi ha la rehabilitació del castell de Can Feu per mantenir aquesta icona de la ciutat o completar la recuperació del Passeig de la plaça Major original, amb el sortidor al carrer de la Palanca, les llambordes a la vessant sud i fins i tot el templet modernista de la plaça doctor Robert.

Foto portada: Boadella, Bonvehí i Papiol, a la sala d’actes del Casal Pere Quart. Autor: J.d.A.

Comments are closed.