Ciutadans presenta programa amb més de 100 mesures per “canviar Sabadell”

Joan García, alcaldable de Ciutadans, ha presentat aquest dimarts els principals eixos del programa electoral que ha dissenyat la formació taronja de cara als comicis del 28 de maig. Es tracta d’un document de més de 100 propostes per transformar diferents àmbits de Sabadell. D’aquesta manera, l’alcaldable ha explicat que busquen definir un projecte de ciutat a llarg termini. “Són mesures que s’allunyen de la visió curtplacista que hem tingut els últims 20 anys a la ciutat”, ha detallat García, que ha demanat concentrar el vot de centredreta constitucionalista.

“Com a principi bàsic, volem un Sabadell on cada ciutadà pugui desenvolupar el seu projecte de vida lliurement”. Amb aquestes paraules ha definit el candidat Joan García l’objectiu de les propostes del partit liberal a pocs dies d’iniciar oficialment la campanya electoral. Acompanyat dels regidors José Luis Fernández, Ramón García i del número 6 de la llista, Josep Ache, García ha detallat que el programa del partit es basa en dos eixos transversals: les families i la innovació.

Afavorir la innovació

Segons ha declarat García, una de les prioritats del seu equip és afavorir la innovació a la ciutat. L’alcaldable ha apuntat que “hem de generar un entorn amigable” per fer que les empreses es puguin desenvolupar. Entre les mesures per afavorir aquest creixement, destaquen apostes com reduir la pressió fiscal al municipi o dotar de més recursos a les acceleradores d’StartUps com el programa Acceleration Lab Vallès. La cooperació publicoprivada torna a ser el model que abandera la formació. “Tenim grans creatius en aquesta ciutat, però marxen”, apunta García.

Ronda Nord i Ronda Sud

Pel que fa a la mobilitat, Ciutadans proposa la construcció d’una Ronda Nord soterrada en el seu pas per zona urbana, així com defensa la Ronda Sud. Dues infraestructes que, segons ha valorat García, permetrien pacificar la Gran Via i alleugerir també el trànsit d’altres vies com la Carretera de Barcelona, que la formació taronja planteja convertir en zona de passeig.

Seguretat

“Per a nosaltres la seguretat és bàsica per poder gaudir de la llibertat”, ha assenyalat García, que matisa que moltes vegades es tracta més aviat de “problemes de convivència”. En aquest sentit, el partit porta mesures com la creació d’un cos d’agents cívics o estudiar la instal·lació de més càmeres de seguretat a alguns barris. García també ha remarcat que la formació “lluitarà contra les ocupacions conflictives”.

El programa inclou també altres punts rellevants pel partit en els darrers anys, com per exemple un canvi en l’oferta dels museus municipals -amb una clara aposta per la paleontologia-, la defensa del bilingüisme institucional o les mesures per garantir la transparència.

Foto de portada: Josep Ache, Joan García i José Luis Fernández, després de la presentació. Autor: Jordi M.

Comments are closed.