Foto portada: presentació de la Crida, aquest dimecres. Autor: cedida.

L’hondureny Contreras, fora de la llista de la Crida, que denuncia el “racisme institucional”

L’exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez tancarà la llista electoral de la Crida per Sabadell, en substitució d’Allan Contreras, qui havia de ser el número 5 de la llista però no s’ha pogut incloure a l’estar a l’espera del DNI després de tenir gairebé enllestit el procés de nacionalitat.

Contreras és hondureny i fa una dècada va arribar amb la seva família a Sabadell. Porta una dècada regularitzant la seva nacionalitat. Des de fa un any i mig té tota la documentació però encara està a l’espera de rebre el DNI. El cas és que no pot presentar-se com a candidat a les municipals, quan estava previst que fos el número 5 de la Crida. Contreras ha denunciat el “racisme estructural” que li afecta però la situació genèrica que “deixa el 15 per cent del país exclòs del sufragi actiu i passiu”. És a dir no poden votar ni ser votats. Contreras denuncia la “lentitud administrativa i burocràtica que també afecta les persones que no es poden empadronar o no poden votar”. “A més de mà d’obra, som subjectes polítics”, reivindica Contreras.

La Crida denuncia que 15.000 residents a Sabadell queden privats del vot i que ciutadans de nacionalitats que sí poden votar ho han de demanar expressament. “Racisme institucional”, en definitiva.

David Fernández tanca la llista

Contreras havia de ser el número 5 de la Crida. No ho pot ser. Carlos Torres, que havia de ser el 7, ara substitueix l’hondureny i la llista s’anirà movent de tal manera que el número 27 de la llista és nou. I simbòlic. Es tracta de l’exdiputat al Parlament David Fernández, qui ha denunciat el “racisme estructural continuat”. “Els que tenim tots els drets tenim el deure de denunciar la situació dels que no els tenen”, ha insistit. “El meu nom fins al 28 de maig serà el d’Allan Contreras”, ha finalitzat. Fernández ha recordat que mentrestant les classes adinerades poden tenir visats per la via ràpida.

Foto portada: presentació de la Crida, aquest dimecres. Autor: cedida.

Comments are closed.