La Crida presenta el seu equip per “avançar cap a una Sabadell més viva”

La Crida per Sabadell ha presentat aquest divendres la seva candidatura per a les eleccions municipals. Coincidint amb l’aniversari de la proclamació republicana, més d’un centenar de persones han omplert l’auditori de Cal Balsach, a La Creu Alta, on la formació municipalista ha donat a conèixer la seva llista completa de cara als comicis del 28 de maig.

Com a fil conductor de l’acte, la formació anticapitalista ha recordat les reivindicacions que ha liderat “el municipalisme alternatiu” al llarg de la seva història. Des de la composició del primer ajuntament democràtic fins a l’actualitat, passant pel naixement d’Entesa per Sabadell a finals de segle XX i la posterior oposició al ‘Bustisme’. “La nostra força sempre ha estat la xarxa de gent que hem pogut construir”, ha remarcat l’exregidora Virgínia Domínguez durant la seva intervenció.

Oriol Rifer, Aurora Murillo, Allan Contreras i Nani Valero, durant l’acte. Autor: Jordi M.

El repàs històric ha culminat amb el record del mandat de 2015, quan la Crida va accedir al govern amb ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem. “Vam plantar una llavor que encara avui és molt important”, ha destacat la regidora Anna Lara. Després de tornar a l’oposició aquest últim mandat, la formació es presenta a les eleccions amb l’esperança de continuar amb el projecte de ciutat que van iniciar ara fa vuit anys.

“Ens presentem al 2023 per enderrocar el clientelisme i per fer fora a la por que s’ha tornat a instaurar en aquesta ciutat. Ho farem activant les polítiques socials i avançant cap a una Sabadell més viva”. ha declarat Nani Valero, candidata del partit a l’alcaldia.

Respecte a la llista, el partit ha apostat per la continuïtat de vàries cares conegudes d’aquest mandat. L’alcaldable serà Nani Valero, portaveu del grup al ple municipal, que anirà acompanyada de la regidora Anna Lara com a número 2 de la candidatura. Com ja s’havia anunciat amb anterioritat, la tercera posició serà pel creualtenc Oriol Rifer, seguit de l’edil Aurora Murillo en el 4 i l’activista Allan Contreras en el 5. Carmina Carreras (6), Carlos Torres (7) i Pau Avellaneda (8) completen els vuit primers llocs.

“Es tracta d’un equip preparat per governar, capaç de mirar la ciutat des de tots els angles i sobretot, amb un objectiu clar, fer que Sabadell sigui una ciutat viva”, ha destacat Valero sobre el projecte que encapçala.

Entre els integrants que formen part de la candidatura, destaquen figures rellevants del moviment veïnal a la ciutat, com Teresa Llamas (26), presidenta de l’Agrupació de Veïns de Gràcia, i Rubén Cantó (14), president de l’Associació Veïnal de La Creu Alta. Ja al final de la llista i amb una càrrega més simbòlica, trobem entre els suplents alguns noms històrics relacionats amb la formació, com són els casos dels exregidors Lluís Perarnau, Isidre Soler, Virgínia Domínguez o Sebastià Ribes. També hi és Maties Serracant, alcalde entre 2017 i 2019. L’exjugador del Barça Oleguer Presas ocuparà l’última posició de la candidatura (27).

Foto de portada: l’alcaldable Nani Valero amb l’equip que encapçala per a les municipals. Autor: Jordi M.

Comments are closed.