Els candidats a l'alcaldia Gabriel Fernàndez (ERC), Joan García (Cs) i Joan Mena (ECP), a la sala de maquillatge, abans del debat del passat dimecres. Autor: J.Peláez.

Dia de reflexió: què faran avui els candidats?

Després de dues setmanes de campanya electoral, i a les portes de les eleccions municipals, els candidats a l’alcaldia es prenen un respir aquest dissabte, tradicionalment anomenat o conegut com ‘el dia de reflexió’.

Malgrat que en alguns casos l’agenda està més plena que en altres, la majoria dels candidats tenen previst rebaixar una mica el pols aquest dissabte i descansar de cara a la llarga jornada electoral de diumenge. Què faran els candidats? Això ens han dit.

Farrés (PSC): festa major, fideuà i futbol

L’agenda de Marta Farrés, alcaldessa i candidata del PSC, és pràcticament institucional aquest dissabte. Té previst deixar-se caure, segurament al matí, per la Festa Major de La Creu Alta, barri on actualment resideix. Després té un dinar amb amics i la família. Una fideuà en concret. I al vespre acomiadarà la temporada del Centre d’Esports a la Nova Creu Alta.

Fernàndez (ERC): apoderats i BricoGabriel

El candidat d’ERC, Gabriel Fernàndez, estarà amb els apoderats del seu partit al matí. “Se’ls farà una formació i és important donar les gràcies a tothom que dedicarà temps diumenge perquè el partit tingui presència als col·legis electorals”, assegura. Després comprarà material perquè farà algunes reparacions domèstiques a la tarda. ‘BricoGabriel’, com ell mateix diu.

Valero (Crida): cures, amor i agafar força

L’alcaldable de la Crida, Nani Valero, té bon pla: “aniré amb la parella a relaxar-me dins l’aigua i a regalar-nos una estona de relax enmig de la natura amb massatge inclòs per dos”. Després tindran un “dinaret senzill amb el que celebrarem el seu aniversari que justament serà el dia de les eleccions i no ho podrem fer”. Valero resumeix el seu dissabte de reflexió així: “cures, amor i agafar forces per estar a tope com sempre”.

García (Cs): barri, oriental i descans

El candidat de Ciutadans, Joan García, no té una agenda fixa per aquest dissabte. “Una cosa que trobava a faltar”, apunta. No obstant, sí té un full de ruta, molt familiar. Esmorzarà en algun bar de l’Eixample, on viu, i té previst reunir-se amb part de l’equip de campanya al matí però no gaire d’hora. Dinarà en algun restaurant de menjar oriental (és fan de la cuina japonesa) i dinarà amb la família. A la tarda, no té pla fix: “decidirem sobre la marxa”.

Matas (Junts) i les “petites coses”

Lluis Matas, l’alcaldable de Junts, intentarà tenir un dissabte allunyat de l’agenda política i “gaudir de les petites coses”. Al matí esmorzarà fora de casa, anirà al Mercat Central i consultarà les notificacions del mòbil, el correu i les xarxes. Al migdia té previst sortir a dinar amb la família, “que els tinc abandonats”, potser a la Barceloneta a fer un “arrosset davant del mar” o “unes tapes a la Capella de Can Gambús”. A la tarda estarà a casa. Sofà i sèrie.

Mena (Sabadell En Comú Podem): pàdel i cine

El candidat de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, té partit de pàdel al matí. Dinarà amb uns amics i a la tarda vol veure la pel·lícula Un cel de plom, sobre la vida de Neus Català.

Santos (PP): bosc, aperitiu, compres i sopar

La candidata del PP, Consuelo ‘Cuca’ Santos, assegura que “serà un dissabte en família”. “Passejada pel matí al bosc de Can Deu i aperitiu de tornada a l’avinguda de Matadepera. Dinarem a casa i a la tarda aniré de compres amb el meu marit i les meves filles pel Centre. Pizza per sopar al nostre restaurant favorit, Il Doge di Venezia, i a descansar.

Morell (Sentim): família i futbol

La candidata de Sentim Sabadell, Marta Morell, assistirà dissabte al partit del Centre d’Esports Sabadell a la Nova Creu Alta. Val a dir que és una habitual, per no dir forofa, del Sabadell. Al matí llegirà i estarà amb els seus nebots.

Papiol (PDeCAT): compra, Confraria, Mahler, sardanes i sèrie

El candidat a l’alcaldia del PDeCAT, Amadeu Papiol, té previst anar pel mercat i a comprar a l’Esclat ja que és “cuinetes de mena”. Té previst preparar el número de juny del butlletí Confraria, del que n’és el director. Llegirà una estona. La biografia Francesc Cambó, de Borja de Riquer, escoltant Mahler i sardanes. Al vespre preveu sortir a donar un volt amb la seva esposa i segurament “aturar-nos per picar alguna cosa”. Papiol no descarta acabar dissabte amb la sèrie La diplomàtica, recomanada pel periodista Ernesto Ekaizer.

Foto portada: els candidats a l’alcaldia Gabriel Fernàndez (ERC), Joan García (Cs) i Joan Mena (ECP), a la sala de maquillatge, abans del debat del passat dimecres. Autor: J.Peláez.

Comments are closed.