Joan Mena, durant la presentació del programa. Autor: Jordi M.

En Comú Podem presenta el seu programa pel 28-M “amb la voluntat de guanyar”

Sabadell En Comú Podem ha presentat aquest dimecres el seu programa electoral per als comicis del 28 de maig. En total, 330 propostes que tenen com a objectiu transformar la ciutat en àmbits com l’habitatge, les polítiques socials, la transparència i el medi ambient, entre altres. Joan Mena, candidat de la formació a l’alcaldia, ha dit que encaren les eleccions amb “la voluntat de guanyar” i que el programa “estarà obert durant tota la campanya per anar incorporant totes les reflexions que arribin per part dels ciutadans i les ciutadanes”.

“El programa electoral és el contracte més important que tenim amb la ciutadania”, ha declarat Mena, que ha assenyalat que el document és el resultat d’un llarg procés d’escolta als diferents barris de Sabadell. Segons ha detallat, el programa compta amb 30 punts que són prioritaris pel pròxim mandat. “Som conscients que quan governem la ciutat hem de tenir aquestes prioritats per tirar endavant el projecte de ciutat que hem decidit”, ha argumentat.

Polítiques socials

Pel que fa a les polítiques socials, Alejandra Sandoval, número 2 de la llista, ha destacat que l’objectiu és millorar la qualitat de vida dels sabadellencs independentment del barri -un missatge similar a l’emès per Mena durant l’acte de presentació-.

“Parlem de policies de barri, agents cívics per a tota la ciutat; la neteja adequada dels espais públics; una cultura per a tota persona que visqui a la ciutat; i dues escoles bressol: l’escola de la Concòrdia i de Covadonga”, ha destacat Alejandra Sandoval.

Entre altres aspectes, Sandoval ha insistit en la necessitat de dur a terme tasques preventives per millorar l’eficiència de les polítiques socials. “Sabem que si guanyem en prevenció tot el treball posterior serà més sa i tindrà totes les garanties”, ha explicat. En aquest sentit, ha detallat que ECP proposa projectes destinats a combatre l’abandonament escolar o trobar solució a “la soledat no desitjada”.

Polítiques verdes

En l’àmbit de la transformació ecològica, Joan Carles Torres, tercer posicionat a la llista, ha apuntat que En Comú Podem s’ha marcat com a objectiu plantar 2.000 arbres. També han dissenyat un “pla especial” per protegir el riu Ripoll i el Rodal. “Cal millorar l’accessibilitat de la ciutat cap al riu, incloent-hi passos de fauna i sobretot protegint-lo d’activitats que creiem que no són les adequades per garantir la major qualitat mediambiental”, ha apuntat Torres.

Per altra banda, la formació posa sobre la taula el model de ‘superilles’ que ha implantat el govern liderat per Ada Colau a Barcelona.

“Farem una superilla al sud, una al nord i una altra a la Creu Alta, sempre al voltant d’un entorn escolar, però amb una mirada més amplia que no només pacificar l’accés a l’escola”, ha detallat Joan Carles Torres. “Volem que el verd guanyi a l’asfalt”, ha complementat Mena al respecte.

A més, Torres ha apuntat que el programa inclou altres propostes com la creació de “la casa de l’energia” o la instal·lació de plaques fotovoltaiques a 15 equipaments municipals.

Polítiques d’habitatge

En la mateixa línia que va defensar Torres al debat del Cercle d’Entitats, Antonio Roa (número 4) ha explicat que la principal proposta del partit en matèria d’habitatge és arribar als 5.000 habitatges socials en els pròxims 10 anys. “Hem de fer complir fil per randa la nova llei d’habitatge que s’ha apuntat al Congrés”, ha declarat Roa.

“L’activació ha de passar per l’acord amb els grans tenidors dels habitatges buits i també per fer habitatge públic de lloguer i estar al costat de les famílies per fer un acompanyament des de l’Ajuntament”, ha dit Roa.

Entre altres aspectes, Roa ha destacat que plantegen “un nou model de ciutat en el qual la base és l’economia social i sostenible”.

Foto de portada: En Comú Podem presenta el seu programa pel 28-M “amb la voluntat de guanyar”.

Comments are closed.