Foto portada: el candidat d'ERC a l'alcaldia, Gabriel Fernàndez. Autor: David Jiménez.

ERC es reivindica com “l’única i millor alternativa” al “règim” del PSC

ERC ha celebrat el seu acte central de campanya aquest dimarts a la plaça de La Creu Alta. El partit republicà ha tornat a defensar que la candidatura liderada per Gabriel Fernàndez és “l’única i millor alternativa” al govern continuista del PSC. Per això demanen que el 28 de maig “no es quedi cap vot a casa” i es pugui fer realitat un canvi a l’Ajuntament. “Els socialistes actuen com un veritable règim”, ha remarcat el president del partit, Oriol Junqueras, seguint l’argumentari utilitzat per Gabriel Rufián fa qüestió de dies.

Al llarg de la seva intervenció, Fernàndez ha recuperat les idees que han caracteritzat la seva campanya. L’oposició a projectes com la Ronda Nord o el SurfCity, la pacificació dels carrers, la defensa de la sanitat pública o la igualtat entre els diferents barris han estat algunes de les proclames més aplaudides. “No pot ser que el codi postal sigui el que determini el futur de ningú en aquesta ciutat”, ha exposat el candidat, que s’ha mostrat orgullós per les diferents sensibilitats que engloba la seva llista.

Junqueras, a La Creu Alta. Autor: David Jiménez.
Junqueras, a La Creu Alta. Autor: David Jiménez.

Fernàndez argumenta que Sabadell necessita un canvi per deixar enrere els governs socialistes, i així ho ha fet saber durant el seu discurs. “Ens enfrontem a un règim del PSC, a un règim que lidera Marta Farrés”, ha insistit l’alcaldable, que ha mencionat que “el Partit Socialista és l’únic partit d’aquesta ciutat tacat per la corrupció”. En la mateixa direcció, Oriol Junqueras ha dirigit dures crítiques als socialistes per la seva gestió al govern de l’Estat. “El PSC és a Catalunya el partit de la catastròfica gestió de la RENFE”, ha etzibat. El president de la formació ha demanat el vot per evitar un pacte conservador al consistori.

“Sabem que els de sempre sucumbeixen a la temptació de pactar entre ells per garantir l’immobilisme. Fa més de 40 anys que fan veure que es barallen, però sempre estan disposats a pactar per repartir-se el país i les nostres ciutats”, ha declarat Junqueras.

En clau independentista, Esquerra ha insistit en la importància dels pròxims comicis. “Aconseguir la llibertat és molt difícil i necessitem molta gent, i molts municipis, i molts alcaldes com el Gabriel que treballen per la independència de Catalunya”, ha dit Carme Forcadell, expresidenta del Parlament. En un discurs que ha apel·lat a l’emotivitat del públic, Forcadell ha remarcat que “la independència només s’aconseguirà amb alcaldes independentistes a l’Àrea Metropolitana”.

Carme Forcadell. Autor: David Jiménez.

L’acte també ha comptat amb les intervencions de Sílvia Renom, número 2 de la candidatura, que ha posat en valor el front ampli de Fernàndez -ella havia format part de CiU- i s’ha compromès a treballar, entre altres aspectes, per una ciutat més verda i per una major eficiència de l’administració. Per la seva banda, Laia Silvestre, portaveu del Jovent Republicà, ha demanat habitatge pels joves i alternatives d’oci per “poder fer vida a la ciutat”.

Foto portada: el candidat d’ERC a l’alcaldia, Gabriel Fernàndez. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.