Foto portada: simulació de l'edifici que podria unificar l'escola d'acults i la futura escola bressol a la Concòrdia. Autor: ERC.

ERC ampliarà l’escola d’adults de la Concòrdia per encabir-hi la bressol

ERC es compromet a construir una escola bressol municipal a la Concòrdia a partir de l’ampliació de les instal·lacions de l’escola d’adults ubicada al mateix barri. En total, una inversió de 10 milions d’euros en un mandat en equipaments educatius de competència municipal per “posar al dia les escoles públiques de Sabadell”.

La competència bàsica en l’educació obligatòria (bàsicament escoles i instituts) és de la Generalitat però l’Ajuntament té molta més capacitat d’actuació en escoles bressol, escoles d’adults i ensenyaments musicals o artístics (Escola Municipal de Música, Conservatori Professional i Escola Illa), a més d’altres elements com la formació ocupacional que penja del Vapor Llonch.

“Posar al dia” les escoles públiques

ERC vol “posar al dia” les escoles públiques de Sabadell durant el proper mandat. Això si accedeixen al govern municipal a partir de juny d’aquest any. El seu candidat a l’alcaldia, Gabriel Fernàndez, ja s’havia compromès anteriorment a construir l’escola bressol de la Concòrdia, prevista sobre el paper però “aturada” pel govern del PSC. No obstant, la principal novetat del pla presentat aquest divendres és que s’ha concretat on la volen fer. L’escola bressol es faria de l’ampliació, a dos pisos, de l’actual escola d’adults de la Concòrdia, amb una inversió prevista de dos milions d’euros. Tots dos equipaments i les comunitats dels dos centres conviurien en un sol edifici ampliat. Es preveuen 100 infants dividits en una línia d’I-0 (el que ara es deia nadons) i tres d’I1 i I2 (abans P1 i P2).

Les propostes s’han fet públiques en el marc de l’acció L’alcalde de les escoles i el programa Transformem Sabadell, que agrupa els principals compromisos dels republicans per al proper mandat. Es comprometen a fer-ho de la mà de les comunitats educatives i en coordinació amb el departament d’Educació de la Generalitat.

“L’actual govern del PSC ha renunciat a construir l’escola bressol de la Concòrdia que aquest mateix partit havia promès el 2015 en campanya. Ells han decidit no fer-la i nosaltres hem decidit que la farem. Com diem a la nostra cançó Sabadell és teu, ‘l’escola bressol de la Concòrdia és teva’. És de les famílies del barri. La necessiten i se la mereixen”, assegura Fernàndez.

El candidat republicà manté que l’educació pública serà un dels pilars bàsics de la seva gestió com alcalde. “Els meus tres fills han estudiat en escoles públiques d’aquesta ciutat, cosa que no poden dir tots els polítics”, insisteix.

Altres reptes

Els republicans van més enllà i sostenen que a nivell general hi ha massa cobertes d’amiant als edificis educatius, tancaments per millorar, condicions tèrmiques que “cal resoldre” i actuacions pendents en quant a accessibilitat.

Foto portada: simulació de l’edifici que podria unificar l’escola d’acults i la futura escola bressol a la Concòrdia. Autor: ERC.

Comments are closed.