ERC es compromet a transformar el Mercat de Campoamor i el seu entorn

Gabriel Fernàndez, alcaldable d’ERC, continua presentant els principals projectes del programa republicà de cara al pròxim mandat. Segons ha explicat aquest divendres, una de les propostes per millorar el sud de la ciutat consistirà en rehabilitar el Mercat de Campoamor, transformar l’entorn en un passeig verd i convertir la plaça Picasso en un refugi climàtic. En total, una inversió aproximada de 17,1 milions d’euros en cinc anys, segons ha assenyalat el candidat.

“Estem convençuts que el sud de la ciutat és un dels llocs que necessita una transformació urbanística potent per poder dignificar la vida dels veïns i veïnes”, ha declarat Fernàndez. Sota el lema El sud mola, Esquerra Republicana proposa que durant el següent mandat es comenci a remodelar el Mercat de Campoamor, es transformi la plaça Picasso en un refugi climàtic i es connectin els dos punts amb un corredor verd al carrer Feijóo i a l’espai entre el CAP Sud. Una sèrie de millores que Fernàndez assegura que ajudarien a dinamitzar la vida social del barri i a pal·liar els efectes del canvi climàtic.

Una inversió total d’uns 17 milions d’euros

Segons detallen els republicans, l’actuació comportaria una inversió d’uns 17,1 milions d’euros en cinc anys. Un import resultant de sumar 12,6 milions pel mercat, 2,6 pel passeig, 363.000 euros per la plaça Picasso i 1,6 milions d’honoraris i altres despeses. “Hi havia un projecte consolidat que havia de rebre fons europeus i que suposava una millora per al barri, però el govern del PSC el va deixar de banda”, ha dit el regidor Raül Garcia Barroso. “Això és una mostra que confrontem models diferents de com volem que siguin els nostres barris”, ha conclòs.

Il·lustració d’ERC sobre el seu projecte al voltant del Mercat de Campoamor. Autor: cedida

Per la seva part, Francisca Maya, número 6 de la candidatura, ha destacat que el mercat és “un punt de socialització important” i que connecta també amb un altre emblema de la zona com el mercat setmanal de venta ambulant. Per acabar, Fernàndez ha apuntat també que el projecte d’Esquerra Republicana va en la mateixa línia que el presentat per la recentment constituïda Plataforma de Veïns pel Mercat de Campoamor. “És un projecte molt maco i que casa perfectament amb la proposta que nosaltres teniem”, ha dit l’alcaldable.

Foto de portada: Gabriel Fernàndez signant a favor pel projecte de la Plataforma de Veïns del Mercat de Campoamor. Autor: Jordi Muñoz.

Comments are closed.