Foto de portada: Gabriel Fernàndez i Sílvia Renom conversant davant del vapor Pissit. Autor: Jordi M.

ERC aposta per transformar el vapor Pissit en un espai per a la cultura popular

Esquerra Republicana proposa convertir el vapor Pissit en la seu de les entitats de la cultura popular de la ciutat. Així ho han anunciat aquest dimecres l’alcaldable Gabriel Fernàndez i Sílvia Renom, segona candidata a la llista republicana. Segons els càlculs de la formació, el projecte suposaria una inversió de 3,6 milions d’euros i permetria acollir el material, assajos, trobades i altres activitats que realitzen les entitats de la cultura popular en el seu dia a dia. “Volem que aquest equipament sigui una àmplia zona de serveis, un lloc de trobada autogestionat per les entitats”, ha assenyalat Fernàndez.

A poc menys de dos dies per a l’inici de la campanya electoral, ERC continua presentant de manera fragmentada el seu programa Transformem Sabadell. Segons explica Renom, el projecte que han ideat pel vapor Pissit resoldria una necessitat d’espais que les entitats reclamen des de fa temps. “És important actualitzar l’inventari de les entitats en les seves diferents tipologies d’ús i incorporar-lo al pla d’equipaments de la ciutat”, ha declarat Renom.

Il·lustració del projecte ‘Pissit Cultura Popular’. Autor: cedida/ERC

El projecte republicà englobaria les tres naus de l’antic vapor, en les quals es realitzarien diferents activitats. En total, uns 4.100 metres quadrats, segons detalla ERC. A més, els republicans també volen que el tram del carrer Alemanya que toca al vapor sigui d’una sola plataforma. En relació a altres reclamacions històriques per a l’espai, Fernàndez ha matisat que les naus tenen suficient superfície per poder materialitzar l’equipament polivalent que ha dissenyat Esquerra i el museu sobre el tèxtil que reivindiquen algunes entitats com l’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil.

Obres actuals

Tot i que no hi ha cap activitat a l’interior del Pissit, cal destacar que actualment ja s’hi estan duent a terme treballs de manteniment i millora de les façanes i estructures del vapor. Una obra pressupostada en més de 980.000 euros.

Més informació:

Foto de portada: Gabriel Fernàndez i Sílvia Renom conversant davant del vapor Pissit. Autor: Jordi M.

Comments are closed.