Foto portada: part de la candidatura d'ERC, a la Casa Taulé, després de saber els resultats. Autora: Alba Garcia.

Fernàndez (ERC): “Els resultats ens obliguen a tots a fer una reflexió”

Decepció al pati de l’Arteneu. Els sabadellencs han decidit a les urnes que Esquerra Republicana es mantingui com a segona força del ple, però perdent més de la meitat dels seus regidors -de 7 a 3- i quedant en una posició estèril després de la majoria absoluta obtinguda pel Partit Socialista. Visiblement decepcionat, el candidat Gabriel Fernàndez ha fet autocrítica: “No hem tingut tota la capacitat que necessitàvem per poder arribar a més gent i que entenguessin la situació que es jugava a Sabadell”.

Les expectatives no s’han complert i la candidatura d’ERC, que es posicionava com la gran rival de Farrés en la cursa per l’alcaldia, ha quedat lluny dels resultats que marcaven les enquestes. Una situació que Fernàndez ha titllat de “preocupant” i que obliga a una reflexió “profunda” dins del partit. “Tant a nivell nacional com local els resultats no han estat com esperàvem”, ha dit el cap de llista republicà, que indica que l’abstenció ha perjudicat especialment als republicans. “L’electorat independentista no s’ha sentit concernit”, ha afegit instants després.

El candidat ha fet també una lectura ràpida del mapa polític que queda a la ciutat.

“Tres notícies per a mi són les pitjors de la nit. La primera és l’entrada de l’extrema dreta a l’Ajuntament de Sabadell. La segona és la majoria absoluta del PSC, perquè ja sabem què passa a aquesta ciutat quan el Partit Socialista obté majories absolutes. La tercera és la reculada general de l’independentisme, que fa que tinguem menys regidors i que confirma que el que van fer alguns de posar-li la catifa vermella al PSC i col·laborar amb ells no ha estat una bona idea”, ha declarat Fernàndez.

Al llarg de la nit, Fernàndez ha seguit els resultats en una sala a part, acompanyat de gent de confiança del partit com Juli Fernàndez, conseller de Territori, o Carme Forcadell, expresidenta del Parlament i un dels suports públics més destacats de la candidatura. També per part dels regidors del grup municipal que a mesura que avançava la nit han vist com s’escapava l’opció de representar la formació al consistori.

Gabriel, Forcadell, Fernàndez
Gabriel, Forcadell, Fernàndez, seguint els resultats. Autora: Alba G.

Amb l’escrutini gairebé finalitzat i la certesa que el PSC tornaria a governar, Fernàndez ha sortit al pati interior de l’edifici i ha dirigit unes paraules cap a les desenes de republicans que hi eren presents, als quals ha agraït el suport dels darrers mesos i la feina feta durant la campanya.

Tot i la duresa dels resultats, Fernàndez ha evitat parlar de la seva continuïtat. També ha afirmat que ha trucat Farrés per felicitar-li la victòria. “Seguirem treballant per construir l’alternativa”, ha assegurat, assenyalant que ara han de trobar la manera d’integrar “el front ampli” que ha sumat forces durant la campanya. Quan es constitueixi el ple, entraran amb ell Sílvia Renom i Santi Valls, número 2 i 3 respectivament. Figures rellevants de la secció local, com Èlia Soriano (4), Pere Farrés (5) o ‘Popi’ Maya (6), s’hi quedaran fora.

Foto de portada: part de la candidatura d’ERC, a la Casa Taulé, després de saber els resultats. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.