acte central Crida

La Crida fa bandera de “posar la vida al centre” en el seu acte central

La pluja no ha impedit que la Crida hagi celebrat aquest dissabte el seu acte central de campanya. Quan queda poc més d’una setmana per a les eleccions municipals, membres i simpatitzants del partit han omplert l’auditori del carrer Lacy, l’escenari escollit per la formació per esquivar les previsions meteorològiques. “Tenim un projecte des de Sabadell i per a Sabadell; un programa que ha sortit del carrer i que suma l’experiència d’haver estat al govern l’any 2015 i aquests quatre anys a l’oposició com a tercera força”, ha defensat l’alcaldable Nani Valero.

Davant del públic assistent, Valero ha explicat les línies mestres del programa: habitatge, feminisme, ecologisme i activisme. Un projecte que es basa en posar l’Ajuntament al servei de la gent i de les entitats. “I fer net del Mercuri d’una vegada”, ha sentenciat Valero.

L’acte ha començat amb la projecció de l’spot de campanya, que inclou múltiples missatges que insten a defensar la natura i els drets socials. A continuació, l’humorista Ana Polo ha ofert un monòleg sobre feminisme i estereotips masclistes. La vessant artística ha seguit amb les actuacions del sabadellenc Jaume Madaula, la música d’Anna Tobies i els dibuixos de Ricard Efa.

La periodista i humorista Ana Polo, durant el monòleg introductori. Autor: Jordi M.

‘No’ rotund al Quart Cinturó i al SurfCity. “Qui estima la terra no la trinxa”, ha començat dient l’exregidor d’Entesa per Sabadell Isidre Soler, que ha descrit els projectes del SurfCity i el Quart Cinturó com una “declaració de guerra” per a la natura de la comarca. En nombroses ocasions la formació ha mostrat la seva oposició a la infraestructura, que en paraules de Soler “està pensada per acabar d’urbanitzar el Vallès i especular”. Una idea que ha complementat l’activista Maria Gordillo.

“Volen utilitzar la mateixa recepta de sempre per salvar els de sempre de la crisi econòmica”. “No ens creiem que faran coses diferents a Sabadell aquells que governen la Generalitat o que pacten a l’Estat”, ha dit Gordillo.

En la mateixa línia, els primers candidats de la llista han parlat de les mesures que permetran “posar la vida al centre”. “Volem que la vida dels joves siguin vides de possibilitats, i volem més habitatge assequible”, ha dit Allan Contreras, expulsat de la candidatura per la Junta Electoral. En la mateixa línia, Oriol Rifer, número 3 de la llista, ha remarcat que des de la Crida volen “una ciutat verda de punta a punta”. També ha mencionat projectes com la biblioteca de Gràcia, els instituts de La Creu Alta i Can Puiggener o la municipalització de les escoles bressol. Sense oblidar les polítiques per protegir el català: “no s’ha de cedir ni un centímetre en la defensa dels drets lingüístics”, ha clamat.

Rifer (parlant), Lara i Contreras. Autor: Jordi M.

Pel que fa al model econòmic, la regidora Anna Lara ha remarcat que “s’ha de produir local perquè és l’única manera de garantir la sobirania”. Des de la Crida fan bandera per redistribuir la riquesa i potenciar els serveis públics. “El cost de la llum s’ha disparat i la resposta del govern de la ciutat ha estat omplir els carrers de llum de nadal”, ha apuntat Lara.

L’acte també ha comptat amb la presència dels diputats Laia Estrada i Xavi Pellicer, que han demanat l’últim esforç per omplir les urnes de vots de la Crida per Sabadell. “Ens enfrontem a partits que han confós la Generalitat i l’Ajuntament amb el seu propi partit”, ha assenyalat Pellicer durant el discurs, en el qual ha tingut un record per al judici de Maties Serracant, els encausats del 23-S i el desnonament que va patir la PAH l’1 de maig. “O ens organitzem i construïm l’alternativa o ho tenim magre”, ha dit Estrada, que ha afegit que “volem començar a decidir com gestionar els nostres recursos” per lluitar contra l’especulació i els macroprojectes.

Foto de portada: Nani Valero, amb els membres de la candidatura. Autor: Jordi M.

Comments are closed.