Foto portada: Anna Lara, Nani Valero i Oriol Rifer. Autor: David Jiménez.

La Crida manté resultats i es postula com la “garantia del Sabadell rebel”

Unes 200 persones s’han aplegat al Casal Independentista Can Capablanca al carrer Comte Jofre. Amb el carrer tallat, s’ha instal·lat una pantalla, un petit escenari i s’han muntat unes taules des d’on la militància ha pogut seguir el recompte. Malgrat que no ha estat uns mals resultats per la formació de l’esquerra independentista, s’ha palesat la preocupació pel panorama que s’obre amb la majoria absoluta de PSC i l’entrada de Vox a l’Ajuntament.

Sobre les 10 de la nit, quan el resultat estava ja estava cantat, s’ha estès una sensació agredolça. D’una banda, es feien realitat els dos pitjors escenaris per la Crida per Sabadell: la victòria per majoria absoluta del PSC i l’entrada de l’extrema dreta amb dos regidors. D’altra banda, vist el panorama, no es pot considerar un mal resultat. Ha estat l’única formació independentista que manté la seva representació en el consistori. Tot i que està per esvair l’interrogant perquè la Crida no ha pogut capitalitzar la gran davallada d’ERC.

Trinxera contra el feixisme

Als volts de les 11 de la nit ha comparegut els tres regidors electes, Nani Valero, Anna Lara i Oriol Rifer. Lara ha dit que els resultats no permeten endegar un procés de transformació de la ciutat i han estat servits en safata per Junts per Sabadell i Marta Morell que han facilitat el triomf del PSC. “Uns resultats dolents per la ciutat”, unes majories consolidades “per l’ús i l’abús de la institució i els cognoms” i ha reiterat el compromís de la Crida amb la lluita en les institucions i als carrers. Valero ha afirmat que la Crida és la garantia de la defensa “del feminisme de base”.

“Amb l’Entesa per Sabadell amb només dos regidors vam desemmascarar la corrupció. I ara pinten bastos. Així mateix, ha reiterat la fidelitat amb la lluita per la «sobirania dels Països Catalans com no hi ha cap d’altre a la ciutat”. Ha afegit que “davant l’entrada del feixisme a l’Ajuntament, la Crida és la trinxera imprescindible. No passaran! Som fortes, valentes i organitzades”.

Finalment, Rifer ha reivindicat que la Crida ha fet feina i els deures mantenint els seus tres regidors. Encara que el panorama sigui “desolador”, s’ha de continuar lluitant. “Les institucions són una eina per a la lluita popular, per l’habitatge digne, pel femenisme…Una tasca que continuarien amb dos o deu regidors. Durant els propers quatre anys es planteja feina de combatre el bustisme i el feixisme. La Crida és la garantia del Sabadell rebel”, ha conclòs.

Foto portada: Anna Lara, Nani Valero i Oriol Rifer. Autor: David Jiménez.

Comments are closed.