Llista PSC

Aquests són els noms que acompanyaran Farrés a la llista del PSC

  • Els socialistes aproven i presenten la llista a complet 24 hores després d’esclatar la crisi Jesús Rodríguez.
  • Farrés apuntala el gruix del govern i els actuals regidors Montse González, Eloi Cortés i Mar Molina.

L’assemblea local del Partit dels Socialistes de Catalunya ha aprovat la llista electoral completa que presentarà a les eleccions del maig. És el primer partit que la presenta en públic. Dissabte ho farà el principal partit de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya. L’exalcaldable de Ciutadans Adrián Hernández serà el número 6 de Marta Farrés. La llista incorpora la mestra Laura Pineda i la politòloga de la JSC Sílvia Garcia entre les novetats en els llocs de sortida (seran les números 7 i 9) i manté el gruix de l’actual govern municipal (Pol Gibert com a 2, Montserrat González 3, Eloi Cortés 4, Mar Molina 5 i Carles de la Rosa 8).

Entre les novetats amb més opcions hi ha Adrián Hernández (6), Laura Pineda (7) i Sílvia Garcia (9). L’actual regidor d’Educació Manuel Robles serà el número 10 i la regidora d’Esports Laura Reyes en serà la número 11. Dues novetats en llocs de sortida si el PSC incrementa de forma sensible els seus suports: l’infermer Víctor Motos com a 12 i l’exregidor d’ICV Antonio Rodríguez Galián i president de Federalistes d’Esquerres a Sabadell com a 13. L’actual regidora de Salut, Sònia Sada, serà la 14. Sada ho té difícil per seguir sent regidora. Només ho serà en primera instància (el mandat és llarg, dura quatre anys i poden haver-hi moviments), si el PSC té majoria absoluta. L’única baixa respecte l’actual grup municipal socialista és Jesús Rodríguez.

L’advocada Rosa Pareja serà la candidata número 15, Carmel Montllor el 16, Remedios López vinculada al barri d’Espronceda la 17, l’exmilitant de Ciutadans Sergio Salcedo en serà el 18, Concha Arjona la 19, Daniel Mena el 20, Marta Gutiérrez la 21, Dídac Medina 22, Ana Romero 23, Fernando Castejón el 24, Diana Lerma la 25 i l’exregidor Ramón Burgués el 26. La també exregidora Cristina Moreno tancarà la llista com a 27.

“La llista suma l’expèriència de regidors i regidores actuals amb el talent de noves incorporacions” amb persones de “diferents barris i trajectòries”. “Sumem talent per ampliar i consolidar el govern municipal”, ha assegurat el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, qui destaca que hi ha presència “igualitària” d’homes i dones i “representativitat” del conjunt de Sabadell.

En quant als suplents, noms històrics com Simón Saura (tota l’era Farrés com a regidor), Federico Garcia, Rosa Bellón o l’exvicepresident del Congrés Joan Marcet. També Ana María Huertas, qui va encapçalar la candidatura municipalista Nova Participació Ciutadana l’any 2019 (309 vots, 0,39 per cent).

La llista s’ha aprovat per unanimitat, 24 hores després d’esclatar la crisi amb l’extinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, que queda fora de la llista i ha estat cessat de les seves responsabilitats i denunciat per Farrés per coaccions i amenaces.

Foto portada: els membres de la llista del PSC. Autor: @PSCSabadell via Twitter.