Foto portada: una imatge del bosc de Can Deu, l'any 2018.

Mena aposta per la “gestió pública” del bosc de Can Deu

El candidat de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, demana la “gestió pública” del bosc de Can Deu, propietat de la Fundació 1859 Caixa Sabadell producte de l’herència de l’Obra Social Caixa Sabadell. Mena considera que “cal garantir la gestió pública del bosc, la seva reforestació i un pla de zones verdes” davant del risc del Quart Cinturó i per lluitar contra l’emergència climàtica.

La ventada de l’any 2014 va reduir al màxim l’expressió del bosc, ja que va escombrar el 80 per cent dels arbres, bàsicament pi. Després de la crisi econòmica i la desaparició de Caixa Sabadell – Unnim, el marge de maniobra de la Fundació 1859 Caixa Sabadell també va quedar limitat en comparació als anys de l’Obra Social Caixa Sabadell (el seu pressupost actual no arriba al 10 per cent del que va ser algun dia i, sense anar més lluny, aquest any han reduït activitats).

Durant el quatripartit 2015-2019, la propietat i l’Ajuntament (llavors el responsable de Medi Ambient era Joan Berlanga, dels comuns) van optar per la regeneració natural del bosc amb reforestació en algunes zones concretes sense entrar en la propietat: és un bosc d’ús públic però de propietat privada (com bona part dels boscos catalans, per altra banda). Ara Mena aposta per la “gestió pública” del bosc de Can Deu i la seva “reforestació”, en línia del que demana una plataforma veïnal al nord des de fa anys. “Cal apostar per aquest entorn privilegiat”, diu. Mena considera que l’acord entre el PSC i ERC “posa en perill el bosc de Can Deu” pel Quart Cinturó.

https://twitter.com/joanmena/status/1648232912595169281?s=20

Mena demana “gestió pública” (que no municipal) per articular un sistema d’espais verds. I reforestar “perquè plantar arbres és la millor eina per lluitar contra la contaminació i garantir la salut pública de la ciutadania. Can Deu, amb el Parc Central, el Parc del Nord, Can Rimblas o Can Llong han de funcionar com un entorn verd”, diu l’alcaldable.

Foto portada: una imatge del bosc de Can Deu, l’any 2018.

Comments are closed.