Morell (Sentim): “Som una candidatura que no respon a interessos de partits”

Sentim Sabadell ha celebrat aquest dimarts el seu acte central de campanya a l’Espai Cultura. Davant d’un auditori gairebé ple, els representants de la formació municipalista han exposat els eixos principals del seu programa amb la il·lusió d’aconseguir representació a les eleccions del pròxim 28 de maig. “Som una candidatura que no respon a interessos de partits catalans ni espanyols”, ha remarcat la cap de llista, Marta Morell, durant la seva intervenció.

Al llarg d’una hora i mitja, l’acte ha combinat actuacions de música, petits esquetxos, mostres de poesia i els parlaments dels membres de la llista electoral. Un espectacle que Morell ha titllat de “diferent”, de la mateixa forma que defineix el seu espai polític. “Aquest diumenge tots els veïns i veïnes de Sabadell tindran l’oportunitat de decidir entre dues opcions: escollir els partits de sempre o votar per una opció de ciutat”, ha dit la candidata a l’alcaldia.

“Avui no pujarà a l’escenari ni Salvador Illa, ni Oriol Junqueras, ni Laura Borràs. Tampoc vindrà des de Madrid Pedro Sánchez o Feijóo. Nosaltres només som de Sabadell i no necessitem que ningú vingui a apadrinar-nos o a organitzar-nos per fer política”, ha apuntat Morell, que es compromet a fer que “el que passi a Sabadell es decideixi a Sabadell”.

En aquesta línia, Morell ha posat en valor el treball que ha fet com a regidora -primer a Podem i després com a no adscrita-, recordant algunes de les mesures que s’han aprovat a la ciutat sota el paraigües de les seves competències. Polítiques sobre feminisme, respecte a la diversitat, memòria històrica o benestar animal. Tot en un ple municipal que la candidata ha descrit com “sotmès als interessos dels partits”.

Morell, durant l’acte. Autor: J.d.A.

En la mateixa direcció, María Grossi, número 3 de la llista, ha reivindicat la importància de tenir una opció política formada per veïns i veïnes independents. “Si volem una societat millor no podem permetre’ns desencantar-nos de la política i viure al marge”, ha argumentat la jove. Una idea que ha repetit instants després Sergio Ortega, número 4, que ha aprofitat la seva intervenció per ressaltar el compromís de Sentim amb l’activitat esportiva de la ciutat. En concret, ha detallat algunes propostes com la creació d’un equipament per a competicions federatives de petanca.

Feminisme i inclusió

Seguint amb les intervencions dels candidats, un dels temes més destacats ha estat el feminisme. L’advocada de familia Sandra Burgos, segona posicionada a la candidatura, ha donat el seu punt de vista com a jurista i ciutadana. “La xacra de la violència masclista és un problema que lluny d’acabar-se està cada vegada més enfilat”. En aquest sentit, Burgos ha lloat la tasca de Morell a l’Ajuntament i ha dit que “la intenció és dotar el servei de la dona de més personal”. “Busquem una societat igualitària; no és negociable que es tracti diferent a una persona per la seva raça, creença, origen o orientació sexual”, ha conclós l’advocada. Més tard, Morell ha tancat l’acte demanant un últim esforç per acabar bé la campanya i assolir l’objectiu d’entrar al ple.

Foto de portada: Morell durant el seu parlament. Autor: J.d.A.

Comments are closed.