Amadeu Papiol

Papiol (PDeCAT) es presenta a l’alcaldia per “recuperar l’esperit de Convergència”

Una proposta política de centre, enfocada en millorar la ciutat i amb el pragmatisme que caracteritzava l’antiga Convergència. Aquesta és la recepta que ha presentat aquest dimarts Amadeu Papiol per fer arribar el Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Sabadell. Acompanyat de David Bonvehí, president de la formació, el candidat ha parlat d’algunes de les seves propostes per “donar resposta” a les necessitats de la ciutat.

La posada en escena d’Amadeu Papiol ha estat directa. “No estava en la meva agenda participar activament a la política”, ha començat explicant el candidat, que ha assegurat que accepta el repte de presentar-se a les eleccions municipals perquè entén que el PDeCAT representa “una forma de fer política constructiva” que s’està perdent.

Amadeu Papiol i David Bonvehí, president del PDeCAT
Amadeu Papiol i David Bonvehí, president del PDeCAT, durant l’acte d’avui

Tot i no tenir actualment representants al ple, David Bonvehí ha defensat que el seu partit pot fer un bon paper a Sabadell i aconseguir la confiança dels votants. Cal recordar que els demòcrates es presenten a prop de dos centenars de municipis sota la plataforma Ara Pacte Local, que és resultat d’un acord amb Ara Catalunya (no serà el cas del nucli d’Ara Sabadell liderat per Ramón Vidal, que ha anunciat que anirà amb ERC).

Tornar a la centralitat política

Respecte a les diferències de la seva candidatura amb la de Junts per Sabadell, Papiol ha volgut marcar distàncies. “Nosaltres vam néixer directament de l’esperit convergent, són ells qui ja no estan en aquesta línia”, ha destacat l’alcaldable. “Considerem que aquestes eleccions, a diferència segurament de Junts, són unes eleccions pensades en clau municipal”, ha matisat a continuació David Bonvehí. En aquest sentit, el president de la formació ha remarcat que no es posen ‘línies vermelles’ i que estan disposats a negociar amb qui calgui.

De moment, el partit no ha presentat l’equip que acompanyarà Papiol a les llistes del 28 de maig, però l’alcaldable ha avançat algunes pinzellades. “Tots som persones que no venim del món de la política, per tant hi ha la il·lusió única i exclusiva de treballar per Sabadell”, explica el candidat, que ha apuntat que alguns dels membres de la candidatura han estat lligats a la Jove Cambra.

Sí a la Ronda Nord i a un Quart Cinturó actualitzat

D’altra banda, Papiol ha lamentat no poder participar a la Taula Rodona de la FAV sobre la Ronda Nord i el Quart Cinturó. Segons ha declarat, la posició del seu partit al respecte és clara: el PDeCAT està a favor de la Ronda Nord perquè és “una manera d’oxigenar la ciutat” i de “donar resposta” a les necessitats de Sabadell. “Entenem la Ronda Nord com un projecte dins del Quart Cinturó, però sempre amb projectes del Segle XXI, respectant el territori”, ha afegit.

Repensar la Faràndula

Entre les mesures que proposarà el programa liderat per Papiol, hi destaca la voluntat de construir un auditori polivalent per potenciar les expressions artístiques de la ciutat. El candidat demòcrata ha parlat d’un nou equipament per programar més projectes dels que pot acollir avui dia la Faràndula i situar-hi un conservatori “a l’alçada”.

A més d’Amadeu Papiol, David Bonvehí i de persones pròximes a la candidatura, l’acte ha comptat amb la presència de Carles Rossinyol, exregidor de CiU entre els anys 2007 i 2019.

Foto de portada: Amadeu Papiol (PDeCAT), durant la seva presentació com a candidat. Autor: David Jiménez.