Marta Farrés i Lourdes Ciuró. Autor: David B.

Els Jutjats de Sabadell, una prioritat per a la consellera Ciuró

La nova consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha prioritzat els Jutjats de Sabadell en els seus deures com a responsable d’aquest departament. El seu objectiu és “descongestionar el volum de feina evitant que jutges i procuradors marxin cada un parell o tres de mesos”. Pel que fa a les altes temperatures dels Jutjats, un dels altres clàssics, a Ciuró li consta que ja està pràcticament solucionat. Sabadell ha sigut el primer escenari que ha visitat la consellera de Justícia, igual que ho va ser per al president de la Generalitat, Pere Aragonés, ara fa un parell de setmanes.

Lourdes Ciuró considera que els Jutjats de Sabadell són una “necessitat” del nou govern i que la seva voluntat és ser “una conselleria de proximitat”. Per això, ha assegurat que estudiarà totes les vies possibles per millorar la situació dels Jutjats, tot i que també reconeix que no cal començar de zero.

Problemes similars als de Sabadell hi ha també a Martorell o Granollers. Una de les opcions és generalitzar i derivar feina a altres ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com l’Escola Judicial de Barcelona, per descongestionar la feina del Vallès Occidental, i especialment de Sabadell. De moment, encara no hi ha res tancat, però Ciuró té clar quin camí seguirà:

“Les línies d’actuació van dirigides a fomentar la mediació i a donar una resposta immediata a les persones que necessiten una resolució de conflictes. No pot ser que els Jutjats estiguin més de dos mesos parats” sentencia Ciuró.

Ciuró també ha assegurat que realçarà un dret civil propi i ha avançat com serà: propi, català, actualitzat i modern. La consellera lamenta que el dret actual està “enquistat” i això no ajuda a resoldre de manera eficient els problemes de la ciutadania.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha agraït que Ciuró complís la promesa d’anar a Sabadell en la seva primera visita institucional. Farrés també ha celebrat tenir una sabadellenca a la Generalitat, ja que, en aquest cas Ciuró, sap de primera mà quines necessitats té la ciutat; especialment en una etapa de reconstrucció com l’actual. Diferents regidors i membres del govern han aplaudit el discurs de la nova consellera a la sala de plens de l’Ajuntament.

La Crida declina rebre Ciuró

La Crida per Sabadell ha donat l’esquena a la trobada amb Ciuró, ja que la consideren representant de la vella política i asseguren que va pactar amb el PSC hereu del bustisme i del 155.

Foto portada: Marta Farrés i Lourdes Ciuró. Autor: David B.

Comments are closed.