Mercuri

Els Mossos demanen documentació de nou a Urbanisme en el marc del cas Mercuri

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra es van presentar fa escassos dies al departament d’Urbanisme de l’ajuntament de Sabadell, situat al carrer del Sol. La instrucció del cas Mercuri, de presumpta corrupció urbanística, continua malgrat que fa més de cinc anys que la investigació va iniciar-se i fa dos anys i nou mesos de l’esclat del cas.

Segons ha confirmat a iSabadell el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Maties Serracant, els agents policials van demanar tot un seguit d’informes relacionats amb diverses peces del cas. Entre la documentació que van sol·licitar hi havia informació sobre diverses llicències i terres.  Serracant manté que el nou govern té una “total predisposició” a col·laborar en la investigació del cas Mercuri, tant amb la policia com amb els tribunals, però a la mateixa vegada demana celeritat.

El govern celebra que avanci la investigació i mostrem el nostre suport a la instrucció judicial. Obrirem tots els armaris que calgui i ens posem a disposició de la investigació”, ratifica el regidor d’Urbanisme.

El cas Mercuri va sortir a la llum pública el 27 de novembre de l’any 2012 quan diversos centenars de policies van entrar en una cinquanta d’oficines públiques, empreses i domicilis privats a la recerca de documentació per investigar si l’ajuntament de Sabadell estava en l’epicentre d’una xarxa corrupta, com creia la Fiscalia Anticorrupció.

Dos anys i nou mesos després, el cas s’ha multiplicat en una trentena llarga de peces separades, amb diverses desenes d’imputats, entre ells diversos polítics socialistes i l’exportaveu del PP a Sabadell, Jordi Soriano, presumpte cervell de la trama que segons Anticorrupció cobrava comissions a canvi d’obres. Malgrat tot, la investigació principal no ha mostrat cap vincle entre les comissions i l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, la carrera política del qual va acabar com a conseqüència de Mercuri, ni amb la resta del govern socialista del moment.

Auditoria i acusació particular

El nou executiu municipal sorgit de les urnes el 24 de maig de 2015, format per Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell, s’ha compromès a auditar els comptes de l’Ajuntament, presentar-se com acusació particular en el cas i donar totes les facilitats que calgui als investigadors perquè s’aclareixi tot plegat.

Per la seva part, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, formada per ciutadans, entitats i els partits polítics ICV, EUiA, ERC, CUP i Entesa, exerceixen l’acusació popular.

Foto portada: agents policials entrant a l’AJuntament, al novembre de 2012. Autor: David B.

Comments are closed.